Monday, October 24, 2011

garlic toast top with cheese scramble egg

salam,
pepagi lagi saya dah ke tesco, rutin isnin...minggu ni cuti sekolah...so semua ada kat rumah...kalau tak cuti pun ada yang dah cuti sendiri-sendiri...
kat tesco tadi beli roti baguette ni, fresh sungguh....baru keluar dari oven...since tak breakfast lagi...so saya pun buat le scramble egg (pukul 4 biji telur dengan 1/4 cawan susu full cream atau susu sejat, cincangan tomato dan lada putih serbuk)...tumis dulu cincangan sandwich meat slice dalam sedikit butter...kemudian tuangkan telur...kacau sebentar....kemudian masukkan cheese...
potong keping roti, sapukan butter dan sprinkle dengan garlic powder dan grill atas pan...

susun atas pinggan hidang dan serve dengan scramble egg tadi...taburkan parseley...
makan dua slice roti aje dan kenyang....hehe...cheese tersebut masin dan creamy...tak perlu tambah garam...

3 comments:

  1. Memang sedap...yummyyy...memang kenyang...:D

    ReplyDelete
  2. Aduh.. sungguh menyelerakan. Kak Ida hari2 masak sedap2... untung anak2 dapat ibu yg rajin macam akak.

    ReplyDelete
  3. nur,
    terpaksa rajinlah...kalau tak depa nak makan apa....:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...