Thursday, October 20, 2011

chicken chili potato chips

as-salam,
hari ni kkida takda cerita apa...ada sikit rasa kecewa tadi bila tengok airasia punye website...huh! frust betullah...kalau hubby kkida tau mesti pokpek mulut dia kat kkida...next time takleh kelam kabut buat decision kan...

btw, tak apalah, anggaplah itu buka rezki kita...hmmm....habis tu nak kata apa lagi...huhu...memang bukan rezki kita....anggaplah ia sebagai satu pengajaran...:/
takpalah, lupakan itu...meh kita cerita pasal makan....terapi minda yang sangat mujarab di kala hati sedang kecewa...:)

jika youall bosan makan potato chips cara biasa, buatlah cara kkida ni...tabur je segala apa yang anda suka atas chips yang dah digoreng tersebut...kemudia grill je dalam oven...(nak tulis pun rasa takda mood...huhu)
panaskan minyak sikit dan masukkan mince chicken or beef...masak sebentar (tambah air jika perlu), kemudian masukkan chili seasoning mix...masukkan bawang besar cincang dan akhir sekali masukkan kacang...tambahkan garam dan perisa jika perlu...masak hingga gravynya kering...
 goreng potato chips sebungkus...dan letakkan dalam bekas tahan panas...
taburkan chicken and beans mixture tadi atas chips di ikuti dengan chop tomato, chili hijau dan cheese (sebarang jenis)...taburkan juga parsely atau basil atau mix herbs...juga sos cili...
 masukkan kedalam oven dan bakar selama 10 ke 15 minit atau hingga cheese chair...
 makan dengan mayonnaise atau sour cream...

4 comments:

  1. kak, kebanyakan masakan omputeh ni simple ngn tak perlu byk bhn2 utk disediakan kan kak...anytime ja leh buat...

    ReplyDelete
  2. Salam Kak...wahhhh menariknya..boleh cuba gak ni.....Simpan resipi dulu...

    ReplyDelete
  3. Wahh yang ni pun best kak ida...mudah saja. Tq kak Ida. Jangan frust lama lama tau....: )

    ReplyDelete
  4. salam,
    semua kena cuba ek!
    simple dan bebudak pasti suka...:)
    thanks

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...