Thursday, October 13, 2011

cheese/garlic naan bread

salam,
dua hari ni kkida agak busy sikit...sikit aje, tak banyak...tulah sebabnya tak dapat nak berentri...masak pun tidak semalam....lunch kkida beli lauk siap je dan malam pula kkida ajak makan kat luar...hehe...

sebabnya?
pagi-pagi semalam kkida pergi ke kedutaan china jalan ampang...nak apply visa negara tersebut...mulanya kkida minta rakan yang memang agen pelancungan dapatkan visa tersebut...wbp, since dia sibuk sangat dan takda masa nak datang collect dokumen...maka kkida bertekad cuba apply sendiri...senang saja rupanya proses permohonan visa tersebut...cuma nak isi borangnya tulah yang bercinta sikit...

soalannya 5,6 muka surat...dari asal usul tok nenek kita hinggalah jika boleh nama bakal menantu dan cucu kita mereka ingin tahu...hehe...lepas isi borang, print dan submit dengan foto dan pasport kat visa centre...4 hari siap...feenya rm58/person...

setahun sekali jika ada rezki lebih kkida and hb suka bawa anak-anak gi holiday...tak kiralah dekat atau jauh...tahun lalu kami ke India...tahun ni Insyaallah ke China dan Aussie...untuk India trip last year dan China trip ni, kkida ambil package airasiago...
lepas pergi ke kedutaan china semalam kkida melencung ke klcc...bukannya apa...kkida teringin nak tengok harrods outlet kat klcc...tapi tulah, kkida ingat besar kedainya (macam harrods kat london tu)...rupanya comel bebeno...:D

malam tadi pula eka ajak gi ambil gambar kat kedai gambar...dia nak gambar proper pakai jubah, topi dan pegang degree foldernya bersama keluarga...nak simpan sebagai kenangan...:)

lepas bergambar kkida ajak gi makan...malas nak masak since siang tak masak...makan kat kedai mamak je...hehe...kkida makan cheese naan bread dengan tandoori chicken dan teh ais...cheese naan nya memang sedap...:)

dan seperti biasa kkida pasti suka nak copy resepi-resepi yang simple dan sedap seperti ini...tengahari tadi kkida pun geledahlah freezer mencari roti naan frozen...nasib baik ada...kkida pun buatlah ikut rasa sendiri..:]
my naan cheese bread....panaskan oven pada 200C...susun frozen naan atas pizza pan...taburkan cheese...samada cheddar, mozarela dll dan taburkan parseley...drizzle dengan olive oil...masukkan kedalam oven dan bakar 10 minit atau hingga cheese keperangan...cheese naan ni sedap di cicah dengan dhal atau curry...

boleh juga letak garlic powder untuk buat cheese garlic naan bread...atau letak jelah apa-apa bahan kesukaan anda...bawang, capsicum, mushroom dll...kkida juga dapati roti naan jenama kawan ni sesuai sebagai base untuk pizza...nantilah bila-bila senang kkida nak cuba guna naan bread ni sebagai pizza base...kalau ok kkida share nanti ye...:) 



6 comments:

  1. salam..patut la kita asyik tengok soton je..nak pi chino rupanya...;)

    ReplyDelete
  2. as salam. Kak nanti bole citer best tak follow airasia package

    ReplyDelete
  3. Nyum!

    Jemput datang ke blogshop saye, Luna Shoppe. Kami jual tudung ropol, inner neck denim/cotton, syria layer dan multicolour satin shawl. Sempena pembukaan blogshop ni, ada diskaun dan mystery gifts dari Australia!

    FB: http://www.facebook.com/pages/Luna-Shoppe/273582346005369

    Blog: http://lunashoppe.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. herlyna,
    last year saya ikut package airasia ke delhi, agra, jaipur...you boleh tengok kat blog ni saya ada ceritakan...
    airasia package sangat teratur kerana mereka company besar/modal besar...mereka jaga nama mereka...so they have to deliver good servicelah...we enjoy our trip last year very much...

    ReplyDelete
  5. Really? tks kak ida. Never used travel agent when holiday overseas, preference our own but last month went to NZ met a group of msian using air asia...got no chance to ask them abt service. Thank akak....hmm minat nak gi India may b bole try package AAsia. Once again tks kak ida. Happy holiday yea!!!!

    ReplyDelete
  6. better cuba sekali herlyna especially kalau nak gi india tu...we stayed at 4 star hotel, transport pun bagus...luxury lah juga dan yg utama keselamatan terjamin...Insyaallah...

    ReplyDelete