Tuesday, September 13, 2011

spinach fettuccine dengan prego sos

salam,
hari ni kkida not feeling goodlah...lepas tu sibuk dengan minor renovation kat homestay kkida villa maarof...buat built-in-table top untuk kitchen cabinet...both floor...tulah yang kkida agak sibuk sikit...mencari tile, kemudian tu up and down the hill tengok progress kerja dan sebagainya...

hari ni anak bongsu kkida, atmam mula periksa upsr (3 hari berturut-turut)...tulah dok tolong dia sikit-sikit terutama paper bm penulisan
...memang dia lemah sikit paper tu...tak pandai dia nak menyusun ayat-ayat dengan susunan bahasa yang betul...terutama bahagian C, ringkasan karangan...

wbp, kkida taklah tekan dia sangat, mesti dapat 5A...ikut kemampuan dia...asal jangan teruk sangat keputusan nanti, ok dah pada kkida...rezki Allah Taala yang tentukan, kita hanya berusaha...:)
berbalik kepada bab makan-makan hari ni....kkida sediakan lunch seperti biasa....nasi dan lauk-lauk ringkas untuk hubby...untuk my kids, kkida masak sosej dan pasta sahaja...makan dengan ready-made sos ni...kkida memang always keep stock benda-benda cam ni...kalau tiba time kurang rajin, inilah penyelamat kkida...hehe....
kkida guna spinach fettuccine, masak ikut arahan pada paket...sosej tu pulak apa-apa brand dan jenis pun boleh...selalunya kkida guna brand ramly, azmy, ayamas dsbnya...gril atau kukus atau rebus...kemudian potong kecil...bila nak serve baru campurkan semua bahan dalam satu mangkuk dan gaul rata...kalau buat awal-awal nanti tak sedap pula...
serve dengan grated parmesan cheese dan dried herbs (kkida suka guna mccormick mix italian herbs sahaja...all in)...:)

4 comments:

  1. slm...prego brand kena hati2..sbb ada yg tak halal..sy penah baca ada polk didlmnya...prego traditional x silap..hrp maklum..

    ReplyDelete
  2. Kak ida...betoi ka prego ada yang tak halal?...nampak senang n sedap resepi yang kak ida ni tapi bila baca komen serikandi maya...seram lah pulak..saya ada juga stok prego tu..

    ReplyDelete
  3. ezzah,
    kkida memang lama dah guna product ni...ada tanda halal yang sah kat tin tersebut...jadi kkida yakin ia halal....jika ada yang kata tak halal tu kkida tak taulah...pihak yang berwajib harus prihatin dengan perkara ini...kalau nak ikutkan semua makanan yg dijual disupermarket harus diragui...terutama makanan bergoreng seperti kacang-kacang dan cookies yang memang terang2 dibuat oleh non-muslim factory...wallahuallam...

    ReplyDelete
  4. saya selalu guna gak brand nie..tapi cari yang ader logo halal~~kat tin tu ader logo halal dari Jakim..boleh makan

    ReplyDelete