Monday, September 12, 2011

choc yogurt

salam hari isnin...dah hampir 2 minggu raya berlalu...rasa cepat benar masa bergerak..jika bulan puasa kkida rasa seolah jam kat dinding tu duk tang tu je...hehe...

wbp, pasti minggu ini masih ramai lagi yang menganjurkan rumah terbuka...begitu juga kenduri kahwin...dan tak ketinggalan kkida juga ada kenduri kahwin dan makan-makan raya weekend ni...

since semalam makan memang heavy bebeno...nasi minyak, beriani, kambing golek, satay, lontong, roti jala....you name it...macam-macam adaaa.....maka hari ni konon-kononnya kkida nak berhealthy sikitlah....tapi takat breakfast aje....hehe...
ni sebenarnya breakfast biasa yang anak-anak kkida suka kalau depa tak mau makan heavy meal...cuma kali ni kkida tambahkan chocolate kat dalam yogurt tu...cairkan chocolate dan tuangkan ke dalam plain yogurt...kacau rata....serve dengan cereal, choc muesli, fruits dsbnya...
 mix melted chocolate ke dalam plain yogurt...
 add fruit dan chocolate muesli, dried fruits and cereal...
jika kurang manis boleh tambah pemanis, madu atau brown sugar...

p/s; kkida rasa happy sangat tadi bila baca komen seseorang bernama Lyn Aziz-Rahman.....

Lyn Aziz-Rahman said...
Salam kak Ida, honestly ... I LOVE YOU, I LOVE ALLLLLLLLLLLL YR RECIPES.. Sebenar nye I "belajar" masak dpd kak Ida tau :)) thank youuuuuuuuuu kak ida ;D


memang kembang-kuncup dah kkida nih....i lap you too Lyn...:)


4 comments:

  1. mau senak perut bila kena attend so many invitations kan Kak Ida?Kalau nak makan di semua persinggahan, nampaknya kena jamah sikit2 jelah, tapi kadang-kadang irresistable!

    ReplyDelete
  2. marvelous btui le idea k.ida ni..mcm mana le x terpikir nk wat mcm nih.akan ku laksanakan minggu ni hehehhe...(so x payah pikir nk masak pe..asal blur jer bukak blog ni :-)

    ReplyDelete
  3. ixora...pergi mesti pergi...org dah jemput beria-ia kkida mesti pergi...dapat pahala tau...makan tak makan tu cerita no 2...tak nak makan banyak makan mana yg lalu aje...:)

    ReplyDelete
  4. azwa...thank you sebab jadikan blog kkida ni sebagai panduan...:)

    ReplyDelete