Sunday, September 18, 2011

kenduri di taman rimba kiara...

salam hari minggu,
semalam kkida sibuk dan keletihan...kesana-sini...

tengaharinya pula kkida hadiri kenduri anak kenalan/jiran sekampung, kak yan di taman rimba kiara...garden konsep...best juga buat kenduri kat taman tersebut....open air...cantik dengan kehijauan pokok-pokok yang di jaga rapi....taman tersebut adalah untuk kegunaan public, tetapi ada disediakan ruang untuk kegunaan awam mengadakan majlis kenduri-kendara...mungkin dikenakan bayaran paling minimum oleh DBKL...
pengantin perempuan anak kak yan seorang arkitek dan pengantin lelaki seorang jurutera....keduanya bekerja di Singapura...atas bergambar bersama rakan sekuliah mungkin....
please ignore banyaknya food dalam pinggan kkida ni....sebenarnya tujuan kkida letak penuh dalam satu pinggan camni adalah untuk ambil gambar...lepas tu kkida share makanan ni dengan hubby....hehe...
kak yan memang berjamu sungguh-sungguhlah semalam, banyak betul pilihan makanan...sampai tak lalu nak makan....nasi tomato, nasi putih, sambal sotong, dalca kambing, rendang tok, ketupat, lemang, ayam goreng panas-panas...kueh mueh seperti koci, karipap, bingka ubi, teh tarik, abc...bla...bla...bla....banyaknye kak yan...dan memang sedaplah makanan semalam...
rupanya kak yan guna khidmat catering yang memang terkenal jugalah...padanlah sedap dan servisnya memang bagus...kos sekepala mesti tak kurang RM20...
 bawah laluan untuk ke kemah kenduri kak yan...
 taman yang cantik...banyak pokok rendang untuk lepak-lepak...
  bawah ni pula adalah hidangan tengahari kkida hari ni...
pagi tadi kkida goreng cokodok pisang...hehe....sedap gak...dah lama tak makan cokodok...selain cokodok kkida goreng meehoon....my mum dan izham (adik) datang semalam...

dan bawah ni pulak...pagi tadi kkida gi pasar pagi minggu..beli ikan haruan fresh...mula-mula kkida ingat nak buat kari atau sambal ikan haruan...pastu mak kkida cakap kalau buat rendang pun sedap...jadi kkida pun mintalah mak kkida buatkan rendang ikan ruan...resepinya sama macam buat rendang ayam biasa....
banyaknya petai kat pasar pagi tadi dan kkida belilah seikat...rm5...besar-besar mata petai ni dan cantik rupanya...mak kkida buat sambal petai dengan ikan bilis....woih! sangat yummylah, sambal tumis mak kkida ni memang tiada tolok bandingnya seantaro dunia...hehe...jangan jelos ye....:)....kalau makan mertua lalu
depan memang tak nampak...:)
selain dua lauk ni kkida beli ulam raja, selom, paku rawan, jantung pisang...makan dengan sambal belacan dan sambal kelapa....hmmm...sodap weh!....dan sekarang ni kkida rasa ngatuklah pulak....kkida off dulu yek!...nak solat zohor pastu nak letak kepala jap...malam tadi tidor lewat sangat...mata tak mau pejam dan tak ngantuk...:]



2 comments:

  1. Meriahnya majlis perkahwinan ni.. Semoga pasangan pengantin baru berbahagia hingga ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  2. Best nya wedding dalam taman.kalau makanan sedap macam tu rasanya kalau kita dah tak konsi kot.Ngap habis la sorang-sorang

    ReplyDelete