Thursday, August 25, 2011

vegetable pasta sos...

resepi yang saya tiru dari giada de laurentiis...one of the food network celebrity chef...sebenarnya taklah minat sangat dengan giada ni tapi masa tengok dia buat dish ni macam interesting je...jadi tulah yang nak cuba buat tu...oklah...orang yang tak suka makan pasta sos yang berdaging sesuailah buat resepi camni... 
eggplant, red pepper, fennel...
 potong setebal 1/2 inci dan gril...
 potong leek dan pepper dan grill
tuangkan sedikit ready pasta sos dalam baking pan dan susun eggplant...kemudian taburkan cheese mozarella dan parmesan...salt and pepper...
 tuang pasta sos atas cheese dan kemudian susun leek dan pepper...diikuti dengan lebihan sos pasta... 
 taburkan cheese...supaya menutupi semua permukaan...taburkan herbs, dan seasoning...
 bakar hingga cheese kekuningan sekitar 30 ke 40 minit pada suhu 180C...
rebus spaghetti...makan dengan vege pasta sos tersebut...selain spaghetti boleh makan dengan pita bread, tortilla bread, macaroni...dll...jika nak lay kepingan lasagna dalam gravy ni pun boleh juga...

3 comments:

  1. cite bab pasta ni mmg sya 1 family suka sesangat, lebih2 lg ank2...mcm2 yg akan kami tambah utk menyedapknnya...

    dah follow - qhaifanurin.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. nampak sedaplah kak... taburan cheese tu menggoda sungguh!

    ReplyDelete
  3. kak... leek ke fennel. nmpk rupa cam fennel tp akak sebut leek. cam sdp la... nak try la...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...