Friday, August 26, 2011

roti gulung sosej

salam,
roti gulung sosej yang simple ni adalah juadah sahur malam tadi untuk my kids...senang je buatnya...ikut step-by-step kat bawah ni...
gelek roti dengan rolling pin hingga padat...letak cheese dan sosej...gulung kemas dan sapukan hujungnya dengan telur (telur pukul dengan susu sikit)...supaya ia melekat kemas...
kemudian celupkan keseluruhan roti sosej yang dah digulung tadi ke dalam telur dan kemudian ke dalam serbuk roti...serbuk roti tu saya tambahkan serbuk garlic and parseley...
 susun dalam tray seperti di bawah ni dan bakar selama 15 minit pada suhu 190C...
 jika nak goreng pun boleh...pastikan minyak panas dan goreng deep fry hingga kekuningan...
hidang panas cicah dengan sos...

5 comments:

  1. Salam ziarah Ida..wahh kita buat menu yg sama la, cuma Liza buat sosej roll ni utk berbuka 2 hari lepas..tp bru ari ni sempat nk upload kan...hihihi
    Jemput la ziarah Liza pulak yer..tq

    ReplyDelete
  2. ok, Insyaallah...nanti saya ziarah...:)

    ReplyDelete
  3. salam kak.nak tanya cheese tu bole guna cheese apa lg ek slain akak guna.dat type of cheese sy xsuka mkn.ada option lain x?tq :)

    ReplyDelete
  4. salam ayin,
    ada macam2 cheese...asalkan sesuai utk roti (selalunya cheese yg memang dah siap di slicekan)...yg itu cheese cheddar biasa je...

    ReplyDelete
  5. wow anak2 sy mesti suka kalau sy buat roti camni...=D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...