Saturday, July 30, 2011

white horse vs kenny rogers

mencari tile...itulah tugasan kkida hari ni...pagi-pagi lagi kkida follow hubby gi survey tile kat white horse selayang...since bilik air yang baru di buat tu cenoni je, maka taklah susah sangat nak membelinya dan nak bawa balik...
terdapat beratus pilihan tile....luas bebeno showroon whitehorse tu...kita ni bukannya nak beli selori bang oi...kkida ajak gi beli kat kedai kecik kat SS2 tu je...dia tak nak...tak banyak pilihan...yelah...ikut jelah...
sales girl tu kata kat kkida ni tile terbaru...kkida kata takpalah dik, susah pulak nak concerntrate mandi nanti...nak cuci dinding pun susah gak nanti...hehe....
 rambang mata dibuatnya....
 ini adalah cara terbaru pasang tile...3D...tak sama rata...macam-macam kan....
akhirnya inilah pilihan tile untuk dinding bilik air baru tu....oklah kan...kkida pilih mozek sebab bilik air tu kecil je...kalau guna tile jenuh nak kena potong tilenya...banyak pula pembazirannya nanti...lagi pun semua bilik air lain dah guna tile besar...yang ni kkida nak cuba try guna mozek pula...hehe...

oklah....jom kita cerita bab makan-makan pula....tengahari lepas beli tile kkida ajak hubby gi terus ke the curve mencari makan...tak sempat masak...call my kids to join us....apa lagi pucuk dicita ulam mendatanglah....hehe...laju aje depa jika ayah ajak makan...

kita gi makan kat kenny rogers aje...lama tak makan kat situ...
seperti biasa pilihan kkida adalah ayam gril, fruit salad, coleslaw and mac and cheese...:)
grill chicken kenny roger's always looks yummy...:)....with black pepper or brown gravy...
kkida jarang masukkan gambar anak-anak ke blog ni...sebab depa ni pemalu...lol...yang ni anak jantan kkida ke dua...(no 4)  aiman...form 4 sekarang...apa yang kkida nak share ngan youall, walaupun mak aiman ni gila masak...tapi aiman berjaya menurunkan berat badan sebanyak 20kg so far...betul-betul strong will powerlah anak kkida ni...tapikan dia hentam lauk je...nasi tak sentuh langsung...malam minum drinks khas yang kkida beli dari farmasi...

abang aiman, ajwad tak sempat kkida nak snap photonya...bateri camera dah out...ajwad juga lose weight almost sama banyak dengan aiman, dia juga makan lauk je...nasi tak nak langsung...tapi kalau kueteow goreng dia tak tolak...hehe...

yang bawah ni anak bongsu manja kkidalah....atmam...darjah 6...dia ni je tak concious hal nak diet-diet lagi ni...makan ikut sedap mulut je...aiman n ajwad juga camni masa age sama dengan atmam until latelylah baru ingat nak diet...

sebenarnya atmam ni beratnya takda kena mengena dengan kkida yang suka masak ni...dia tak makan lauk sangat...letaklah udang atau sotong besar lengan pun, dia tak makan punya...ayam dan daging pun kurang...yang dia suka ialah minum milo ais segelas besor...sehari dekat 3, 4 gelas, nasi makan banyak, tapi lauknya telor goreng mata sapi 2 biji sekali hadap...kueh mueh dia kurang sangat...tak minat...kari ikan, sotong, udang, kerang semua tak suka, dia cuma takung kuahnye saje...hehe....memang telor, telor, telor...telor masak apa pun takpa...garenti dua pinggan nasi selesai...

belanja sekolah sehari lebih RM5...ntah apalah yang dia makan kat sekolah tu....kkida pun dah tak larat dah nak monitor macam kakak-kakak dan abang-abang dia dulu...anak no 5...biasalahkan...tapi takpa...sampai masanya dia pasti akan ikut jejak abang-abangnya tu...:)
kenny mac and cheese....sedap...pandai depa buat mac and cheesekan....:)
coleslaw...sentiasa jadi pilihan kkida jika makan kat kenny...
bawah, pilihan aiman...
jaket potato dengan bean and mince beef garavy...nampak sangat sedap...hehe...
satu hari nanti pasti kkida nak cuba buat dish ini...senang sangat sebenarnya...cuma tak teringat nak buat...:)
this is one of the best about KR ni...muffinnya....yummy...yang ni kkida memang kalahlah...suka muffin kenny sangat-sangat...
atas fruit salad and drinks...
overall, kkida rasa makanan kat Kenny Roger's memenuhi selera kkida anak beranak...cuma kkida rasa ayamnya semakin lama semakin kecil dan harganya semakin lama semakin mahal...kkida mula makan kat kenny roger's since cawangannya yang pertama dulu...tak ingat kat mana....mungkin kat mid valley atau bangsar shopping mall....can't remember....:)

2 comments:

  1. suka tengok anak bongsu Kak Ida tu, memang nampak manja sangat..Tabik spring pada aiman..memang bukan calang2 will power sampai boleh drop 20kg tu!

    ReplyDelete
  2. salam kak ida... x mustahil pun ank2 akak mcm tu.. tgk la mak dia msk semua nye best2 belaka.. hehehehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...