Sunday, July 10, 2011

makanan berkhasiat je pagi ni....

salam,
pagi ni kkida nak tayang gambar makanan yang sihat sikitlah....ada orang kata kat kkida...you ni rajin masak lah...banyaknya you masak....sapa yang makan?

kekadangkan boring jugalah bila orang suka cakap macam tu...suka hati kitalah....kita bukan suruh depa tengok blog kita...depa yang suka nak tengok...sebabnya...memang tak di nafikan..interesting masuk ke food blog seperti ini...

jadi everytime bila orang tanya camtu (selalunya orang yang kkida kenalilah)...kkida pun dengan rasa geram akan tanya balik...banyak ke I masak?...apa yang banyaknye?...you tak masak everyday ke?...habis tu you tak makan ke?...you makan berapa hari sekali?

kkida ni masak biasa je...tapi sebab setiap hari tayang kat blog seolah macam kita ni takda kerja lainlah...asyik kerja masak je...walhal orang lain pun masak hari-hari gak...cuma tak tunjuk kat public je....itulah kekurangan kkida ni...suka tayang kat public apa yang kkida masak...jadi dahlah orang salah tafsir...
takpalah...biaq pi lah apa depa nak kata....kalau tak suka jangan tengok blog kita nikan....kita suka-suka je...

dan pagi ni kkida paksa anak-anak kkida makan yougurt je....:) takda nasi lemak, takda roti canai atau nasi dagang...
kkida guna greek yogurt, buah nanas dan betik, oat clusters, honey dan ligonberry jelly....habis depa makan...depa kata "sedaplah ma...." kkida jawab "mestilah sedap sebab mama yang buat"....hehe...

8 comments:

  1. Kak, jgn putus kisah aper org nk cakap, tp akak nyer blog jadi inspirasi sy utk memasak sbb ank sy memilih makan sikit...nasib lah seorang jer anak. ikut resepi akk utk bfast nampak selera jugak dia makan...dulu roti pun x makan..hehe. Baru 5 tahun, da pandai memilih..

    ReplyDelete
  2. MS pun bukan rajin masak, tapi bila tengok blog kkida ni. rasa nak masak juga untuk anak2 MS. teruskan perjuangan.....

    ReplyDelete
  3. yeah! kkida akan teruskan perjuangan....hingga ke akhir hayat...:)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. K.kida sy org kuale.. dan org kuale akan menyokong usaha org kuale mcm k.kida hehehe... resepi2 akak mmg best.. keep it up sis!!

    ReplyDelete
  6. salam norly,
    akhirnya ada juga penyokong kuat kkida...orang kuale...hehe...thanks norly...

    ReplyDelete
  7. kkida, b4 diz i selalu bc blog u but x pernah comment.. i dah cuba bebera[a resipi u.. i n my hsbnd like it.. everyday i akan jenguk ur blog.. keep it up sis..

    ReplyDelete
  8. terima kasih anida...Insyaallah selagi mood untuk berblog ada kkida akan teruskan...

    ReplyDelete