Wednesday, July 20, 2011

gril chiken drumstik

salam, pasti dah kenyang telan air liurkan....hehe...jangan marah ye...kkida gurau je...

ok...ni kkida nak share resepi ayam ni...

kkida hanya guna satu ingredient sahaja untuk marinade ayam tu....iaitu rempah mccormick buffalo wing...rempah ni cukup untuk 15 ketul drumstick....hanya gaul rata dan ketepikan dalam 30 minit....kemudian susun dalam gril pan dan gril dalam oven sehingga masak dalam 30 + 20....selepas 30 minit pusingkan drumstik dan gril lagi 20 minit (lebihkurang)....hidang panas dengan nasi atau salad...makan camtu saja pun sedap...cicah dengan sos cili dan mayonnaise...etc...
salad tu biasa je....daun salad hijau, ceri tomato, timum, cheese (cheese ada perlbagai jenis, terpulang kepada pilihan anda), dan roti baguette yang dah lama dan keras...hanya chop dan campurkan kedalam salad...jika suka boleh tambah dengan carrot, pepper, celery dll...kkida hanya guna mayonnaise, lemon juice, ready-made pesto, salt dan pepper sahaja sebagai bahan perisa...



6 comments:

  1. salam kkida,
    tahniah kerana mempunyai blog yang hebat..sebab isinya penuh manfaat. teruskan perkongsian..

    ini kali pertama saya ke sini, setelah like dkt fan page fb...

    teruskan menulis dan berkongsi...

    i follow...=)

    ReplyDelete
  2. arap akk cepat2 memberi resepi ni...sekali tgk sungguh menarik dan den dah terlioq

    ReplyDelete
  3. terima kasih nonon....hebat ke blog kkida ni...:)

    ReplyDelete
  4. haryati,
    hmmm....dah ada resepinya tu...gi buat cepat...hehe...selamat mencuba...thanks

    ReplyDelete
  5. best!lain kali boleh cuba..
    pstttt semalam sebab saya terliur sangat baca postings simple bread Kak Ida yang kat bawah tu, balik ofis saya beli bahan sepatutnya dah cuba buat...memang Best Kak!anak2 suka sesangat

    ReplyDelete
  6. ixora,
    sedapkan....budak-budak memang suka makan benda camtu...makanan anak-anak zaman ni dah jauh lari dari makanan kita dulu2...:)

    ReplyDelete