Friday, July 22, 2011

foccacia sandwich

foccacia adalah nama roti ini...rupanya almost the same dengan ciabata bread...cuma roti foccacia lebih ringan dan lebih lembut....kedua-duanya sesuai untuk sandwich...kekadang rasa jemu juga makan roti biasa...jadi kkida guna roti berlainan jenis untuk varitykan rupa dan rasa sandwich yang simple seperti ini...
hanya belah dua sahaja roti...kkida suka sapukan mayonnaise i/o butter...kemudian gril hingga keperangan...
bawah ni adalah ramli's latest product...daging burger yang panjang bentuk empat persegi...tapi bila di masak ia akan mengerekot sedikit...hehe...daging ni nipis je...sesuailah untuk roti hotdog dan memang ngam sangat dengan roti foccacia ni...kalau nak lebih daging bubuhlah dua lapis daging burger tu...
kkida nak perkenalkan cheese ini...monterey jack cheese...adik beradik dengan cheddar cheese...cuma rasanya slightly pahit dan lemak masin...sedap dan sesuai untuk sandwich, burger dan sebagainya...tak perlu dah tambah lain perisa dalam sandwich kita...
jika masak daging burger tu tak perlu lama sangat....asalkan kelihatan keperangan dan lembut sudah memadai...jika terlalu lama daging akan kering dan keras...kurang chewynya...

ini adalah versi sandwich kkida yang paling simple dan nak cepat...banyak lagi bahan lain yang anda boleh tambah jika mahukan sandwich yang lebih sedap, heavy, yummy dan mengenyangkan...

No comments:

Post a Comment