Thursday, July 28, 2011

clam curry and dory fillet

salam,
dua hari tak upload food photo....pagi ni saya nak share foto gulai clam ni...actually saya beli frozen clam meat kat giant 2 hari lalu....angan-angan nak buat clam chowder...tapi tak jadi...takut tak laku...:)

gulai clam ni adalah mixture of gulai lemak dan gulai curry kerana saya tambahkan 2 sudu besar rempah kari seafood ke dalam gulai lemak cili api....tumis seperti tumis rempah kari...bila agak garing rempah dan bahan gulai lemak baru masukkan air dan santan, masukkan kentang dan asam keping....akhir sekali bila kentang dah empok baru masukkan isi clam...sedap jugalah...:)
fish and chip batter
1 cup flour
1 cup milk
1 tsp baking powder
1 egg
salt and pepper

mix all ingredients...heat oil and deep fry fish...
frozen dory fillet....
actually menu ni dinner malam tadi...ambik gambarnya bawah lampu...sebab tu kuning sangat...

2 comments:

  1. Salam Ramadhan buat Kak Ida sekeluarga
    mohon maaf andai ada komen2 saya yang menyinggung Kak Ida ya

    ReplyDelete