Friday, July 1, 2011

ciabatta chicken sandwich

roti ciabatta sesuai sebagai sandwich...kulitnya crunchy dan crispy selepas di gril dalam oven...ada berbagai saiz roti ciabatta...selalunya saya beli small individual ciabatta....tapi semalam ketika di jaya grocer saya ternampak ciabatta loaves ni....dan teringin nak cuba buat sandwich menggunakannya...

untuk spread saya campurkan mayonnaise dengan mustard dan pesto....sapukan kedua-dua belah roti dan gril hingga crispy...susun atas sebelah roti chicken burger (masak dulu burger), salad dan cheese serta sos...masukkan ke dalam oven dan bakar sehingga cheese cair...keluarkan dan letakkan sebelah lagi roti bahagian atas...potong kepada 4 bahagian...
selepas sarapan pagi tadi my dh ajak gi tengok my MIL dan rumah adik ipar yang baru di renovate...bila tiba di sana my MIL sedang makan dilayan oleh elah (maid) yang ikut dia balik tempoh hari...ewah! seronok mak mertuaku ada pembantu yang tolong kemas itu ini...

wbp, minggu depan elah kena kembali semula ke rumah saya kerana bibik dah nak balik ke Indonesia untuk bercuti selama 3 bulan (nak raya dengan keluarga sendiri selepas 2 tahun beraya dengan saya...:).... kata bibik dia akan datang semula dan sambung kerja dengan saya...

Wallahhuallam...harap bibik pegang pada kata-katalah ye bik ye....saya senang dengan bibik...dah hampir 5 tahun dia tinggal dengan saya tanpa banyak masalah...
inilah rupa dapur yang baru direnovasi....pintu cabinetnye masih belum dipasang....kata mak mertua..."tak payah pasang pintu lah...nanti buat sarang lipas je"....saya kata kenalah selalu bersihkan.....dia kata "sapa nak buat"....hmmmmm.....tak tau nak kata apa....(dalam hati saya berkata....sis in law kenalah buat...rumah dia...sayanglah rumah dah buat cantik-cantik tak dijaga...bukan sikit kos untuk renovate rumah macam ni) :0
kat tepi pagar luar rumah my sis ni ada pokok jambu air...buahnya lebat ya amat
saya memang suka buah jambu air...seronok menengoknya...memang puaslah makan...
tengoklah....berangkai-rangkai...
buah mangga depan pagar rumah jiran SIL....muda sangat lagi...kalau tak memang dengan muka kurang malu kkida akan minta sikit...hehe...
rumah yang selesa selepas di renovate...

4 comments:

  1. lorrrr dapur je, sudut lain tak snapke Kak Ida?mesti cantikan

    ReplyDelete
  2. sudut lain? nantilah lain kali kkida snap...rumah berterabur lagi...luar dalam belum kemas betul...

    ReplyDelete
  3. anida sorry...cerita yang semalam tu saya dah delete...

    ReplyDelete