Monday, June 27, 2011

tuna sandwich...dan abang nak pergi...

salam,
hari ni kkida slow sikit...slow dalam pergerakan...tak keluar kemana pun hari ni...not feeling good today...jadi tugas mengantar dan mengambil atmam terbahagi antara my dh dan ajwad...

but, tomorrow onwards, keadaan akan berubah...sihat ke, sakit ke...kkida tiada pilihan...mau tak mau kenalah on the road juga...huhu...nak tanya...ada tak sesiapa yang nak kerja dengan kkida, jadi supir...hehe...gaji boleh bincang, tetapi yang bestnye setiap hari dapat makan sedap-sedap and free...lol...

my ajwad will be leaving for college tomorrow, taklah jauh sangat, kat cheras je...tapi walaupun tak jauh, kena duduk hostel jugalah, bukan boleh duduk kat rumah macam time sekolah menengah dulu...kalau asyik nak duduk celah ketiak mak ayah je masa bilalah nak belajar berdikari, tambahan pula kursus yang diambil tak boleh main-main study...bukan boleh belajar asal pas aje...

so hari ni kkida tolonglah sediakan beberapa barangan keperluan untuk ajwad bawa esok...antaranya... sebagai mak, yang paling kita concern sekali ialah takut anak lapar...walaupun tempat tinggal ajwad nanti adalah sebuah condo yang dikelilingi oleh berbagai food outlet, tapi kkida suruh juga dia bawa 3 in 1 drinks ni...manalah tau malam-malam nanti teringat nak minum air panas...dan juga tidak ketinggalan sebuah mug dan sudu kecil nak kacau kopi...hehe...

selain tu dalam plastik kuning tu adalah sabun serbuk...bawa sikit dulu, manalah tau tetiba tertumpah air kopi kat atas seluar...adalah juga sabun nak cuci...selain sabun cuci baju kkida ingatkan ajwad untuk bawa shampoo, berus gigi, ubat gigi, sabun mandi, facial wash dan tak ketinggalan minyak wangi...hehe...

cadar, sarung bantal dan selimut juga mama kena sediakan...yang lain-lain dia sendiri yang kena ingat...keperluan sendiri mestilah tahu apa nak bawa...

bawah ni beg yang dia nak bawa esok...ada 2 beg macam ni... yang ni pulak bekas kasut...semua cukup lengkaplah....apa nak lagi... kerana nak masuk college punya pasal...siap beli hp baru...hmmm...ntahlah...camni kena dapat good result lah ye abang...:) oklah...mehlah kita sambung cerita kita....ni yang sebenarnya kita cari...walaupun sekolah tinggi melangit...makan dan makanan...

pagi tadi kkida buat sandwich tuna ni for breakfast...senang je...sapu mayonnaise pada roti dan sapukan tuna...tangkup dua roti dan potong serong...

pukul telur, susu, garam dan lada...celupkan roti dalam telur kemudian celupkan dalam breadcrumbs...panaskan flat pan, tuangkan sikit minyak olive dan grill roti hingga kekuningan...

5 comments:

  1. all the best utk Ajwad ya.dekat je cheras tu kan, Kak Ida boleh selalu gi visit dia

    ReplyDelete
  2. Good luck to Ajwad. Semoga cemerlang dalam studynya...

    Ajwad, nanti kat asrama jangan tinggal sembahyang 5 waktu, camner bz pun kena buat k.
    Mak tak nampak tapi tuhan nampak kan. ;)

    ReplyDelete
  3. ixora thank you...kkida tak yah visit, pasti dia yang selalu balik...:)

    shasha...itulah sebenarnya yang perlu dalam hidup...belajar tinggi melangit kalau tak solat tiada gunanya...itu jugalah yang kkida sentiasa ingatkan pada anak-anak...thanks...:)

    ReplyDelete
  4. syahdu pulak baca entri ni. sebab teringat kat mak. dulu masa remaja nak masuk hostel pun mak bekalkan makanan macam2...huuuu...

    ReplyDelete
  5. mrs redzuan,
    kasih ibu tiada bertepi...dalam dunia ni tiada orang yang sangat sayangkan kita selain mak kita...even suami dan anak-anak pun belum tentu akan sayangkan kita seperti mana mak kita sayangkan kita...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...