Sunday, June 26, 2011

kenduri kak nor...

salam,
sabtu dan ahad minggu ni kkida tak kemana...hanya relax dirumah...masak ringkas-ringkas dan makan simple-simple je...

MIL dah kembali kerumah anaknya di shah alam dengan membawa bersama si elah, the maid...actually my sister-in-law renovate rumah dia...major jugalah...tulah sebab MIL datang ke mari...rumah SIL dah macam padang pasir, dah macam kapal pecah...tak tau mana nak tidor...bilik air juga telibat sama dalam siri renovasi ini...jadi memang tak sesuailah nak duduk dalam keadaan macam tu...dalam seminggu lagi mungkin semuanya beres dan kembali normal...saya pinjamkan elah untuk lap-mengelap mana yang boleh...nasib baiklah menantunya ni baikkan...hehe...

buat masa ni mum in law lebih senang tinggal dengan anak perempuannya yang masih single tu...dia kasihan, simpati dan risau jika biarkan anak gadisnya tu tinggal sendirian nun jauh di shah alam dua...Insyaallah, mungkin jika ditakdirkan my sis in law bertemu jodoh, senanglah sikit hati mum in law..dan mungkin tatkala itu dia lebih selesa tinggal dengan anak lelakinya yang sorang ni...Wallahuallah...hanya masa menentukan...:-) foto atas adalah sambal peparu goreng yang kkida buat dua hari lalu...sebenarnya kkida malas nak tayang photo ni mulanya...dah pernah ada entri, resepi serta foto yang sama sebelum ni...tapi kkida upload jugalah sebagai halwa mata...:)

bawah ni pula bubur kacang campur dengan pisang raja, durian dan sagu biji...dalam banyak-banyak resepi dan food photos...foto bubur kacang ni yang tak ada...bukan kkida tak pernah masukkan resepinya sebelum ni...tapi bila search balik...ntah kemana perginya, hilang...tak ngapalah...kita lupakan yang dulu dan ganti yang baru...:)
tengahari tadi lepas solat zohor kkida gi makan kenduri kat taman manjalara....lauk pauk kendurinya adalah lauk standard...oleh itu kkida tak ambil gambarnya....banyak dah gambar lauk-pauk kenduri yang sama kat blog ni...wbp, kkida berminat untuk abadikan gambar pasangan raja sehari ini...
pengantin perempuan adalah anak kak nor...bagi mereka yang tinggal sekitar petaling jaya pasti kenal dengan kak nor....kak nor berniaga lontong dan kueh mueh melayu atas pasar seksyen 14, petaling jaya...dah lebih 25 tahun kkida menjadi pelanggan kak nor dan lontongnya memang best...mungkin sebab ingredientnya yang berbagai pilihan...
gadis manis suka berdandan,
lepas dandan keluar berjalan,
sama cantik sama sepadan,
semuga jodoh berkekalan...

7 comments:

  1. sgt suke p kenduri kawin... terutama klu dtg makan jek hehehe

    ReplyDelete
  2. bubur kacang tu buat aiskrim malaysia best eikkk Kak Ida.
    kasih ibu tak pernah berkurang, anak dah besar panjang masih lagi selalu risaukan anak-anakkan

    ReplyDelete
  3. mama aa's...suka pi kenduri, makan pree...hehe...

    ixora...nantilah kkida nak cuba buat aiskrim bubur kacang hijau pula...sayang mak pada anak sampai bila-bila...tiada titik noktah...:)

    ReplyDelete
  4. Best saya suka bubur kacang, tapi kadang2 tu manis sangat. Tu yang potong... tu ;)

    ReplyDelete
  5. salm kak ida. ruginya tak gi kenduri tu, dpt jemputan juga tapi tak sempat nak singgah huhu..terlepas peluang jumpa kak ida hehe..

    ReplyDelete
  6. shasha, janganlah buat manis sangat...buat manis-manis buah je...

    ReplyDelete
  7. Umi,
    ngapalah tak datang...kkida pun nak jumpa umi juga...seronok kalau dapat jumpa di alam nyatakan...:) takpalah lain kali kalau ada rezki kita jumpa ye...bukannya jauh pun...semuanya pun duduk sekitar KL je...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...