Saturday, May 21, 2011

yogurt and strawberry for breakfast

salam,
pagi ni kononnya kkida rasa guilty sesangat sebab tak dapat ikut hubby, ajwad dan hani berkayuh ke frim....hehe....guilty ke? taklah....:)

oleh kerana rasa guilthy yang teramat sangat...lol.....maka kkida pun makanlah mix yougurt, fruits, nuts, cereal dan honey ni...kononnya nak breakfast yang healthy le pagi ni...tapikan sebenarnya sedap tau....bila dah dicampur adukkan ada berbagai rasa dalam satu mangkuk....masin, masam, crunchy, manis semua ada....yang takda cuma rasa pedas manis sambal tumis ikan bilis dan wangi bau nasi yang dicampur santan dan daun pandan tu je....hihi....

tapi yang membuatkan kkida rasa teruja sangat ialah bila tengok gambar photo yogurt mixture ni....sangat meriah dan cantikkan....kkida campur kacang pistachio sikit....pecan tu memang dah ada dalam oat clusters tu dan supaya nak hilangkan rasa masam yogurt tu kkida tambah madu sikit... setiap weekend inilah kerja anak kkida, ajwad (berdiri atas jeep tu) dan aiman (man tak ikut pagi ni sebab ada tuition kat rumah) ....merekalah yang tukang angkat basikal letak atas jeep...turunkan kat frim/putrajaya, kemudian angkat balik dan turunkan balik bila tiba ke rumah....ayah cuma tukang arah dan tukang tengok je....yelah, tulah gunanya anak jantankan...hehe....kecik-kecik ayah dah layan dan buatkan untuk dia orang....bila masing-masing badan dah lebih besar dari mak, ayah dan kakak-kakak....maka merekalah yang jadi tulang belakang for any family aktiviti....even kalau travel kemana-mana pun (local atau oversea) kkida dan hubby relax je....tak mau dah angkat tau hal luggage or anything....depa yang bertanggung jawab untuk pastikan everything in order....:) oleh kerana rasa suka sangat tengok gambar ni....yang sangat ceria....maka kkida letaklah kat sini gambar yang sama beberapa keping ni eh! do enjoy....

6 comments:

  1. Ermm meriah kak...colourfull kalu perut kecik cam saya sampai ptg pun kenyang mkn semangkuk ni.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Kak Ida....waaahh breakfast yg besttt...aktiviti family yg best jgk tuh...cycling eh! Kak Ida mst slim nih...ngeeee

    ReplyDelete
  3. menarik sungguh....mesti kena cuba resepi ni...thanks a lot

    ReplyDelete
  4. ummi,
    bukan kkida cycle....anak2 je...slim...mana ada slim...hari2 masak camni mana nak slim...hehe...

    ReplyDelete
  5. MasyaAllah cantiknya rumah Kak Ida!Wahhhh boleh cuba resepi cereal Kak ida yang menawan dan berwarna-warni ni

    ReplyDelete