Thursday, May 5, 2011

rendang kupang...

as-salam,
salam malam jumaat, malam yang terbaik untuk kita melakukan lebih ibadah...baca yasiin dan sebagainya...

hari ni juga hati kakida macam dilanda angin pus-pus...entah kenapa tetiba je jari kakida ni terasa kuat nak menekan butang delete...macam terasa sangat nak mendelete blog ni...:(

maybe I need to take a break from all this nonsense thing...sorrylah kalau ada yang terasa ya...sebagai manusia kita punya kemahuan dan keperluan yang berbeza...

tapi bila kkida tengok balik banyaknya resepi dan entri yang berguna untuk rakan-rakan di luar sana, kakida tarik balik niat tu...sekurang-kurangnya untuk sementara waktu ni...tengoklah dulu keadaan hati ni..esok lusa mungkin berubah...

walau bagaimanapun kakida berharap bagi anda yang rasa ada resepi-resepi kat sini yang nak di simpan, better salinlah ya...takutlah nanti, mana taukan...

btw, kakida nak tayang jugalah apa yang kakida masak untuk anak-anak hari ni...rendang kupang...kupang ni besar saiznya...kakida beli jenis yang frozen kat jaya grocer, sedap juga kupang di rendang...kakida memang takda idea lain selain buat rendang...:)

resepinya macam resepi rendang yang dah beberapa kali kakida buat dan letakkan entrinya di blog ini...cari ya...

15 comments:

  1. Kak Ida pedulikan je lalat2 tu, sayangnya nak delete blog Kak Ida ni..Setiap hari, setiap kali saya on laptop, blog Kak Ida adalah antara URL yang saya mesti selusuri, saya seronok baca postings Kak Ida

    ReplyDelete
  2. akak..sedappnya tengok rendang kupang tu...
    mas selalu buat kari jerk..he..he..

    ReplyDelete
  3. sedapnyer rendang kupang... teringat air tangan bonda yg lazat memasak rendang kupang ini. Rindu.

    ReplyDelete
  4. ish kak ida ni...jgn la delete lagi...byk tips dan petua sy blajar drp kak ida esp bab baking kek ni.

    ReplyDelete
  5. salam kak idaa...haa, akak pun terkena serangan lalat juga ke..huhu, tu lah kan sepatutnya blog masak2 macam kita ni lalat tak payah lah nak melongkang, sebab kalau ikutkan blog macam kita ni tak de "point" pun utk mereka mengata...saya pun pernah rasa macam kak ida rasa..macam nak private kan, tapi kenangkan mereka yg sering berkunjung, rasa tak patut pulak..releks yeaa kak, kita anggap je mereka tu lupa makan ubat....

    ReplyDelete
  6. Betullah Ida, biarkan lah dia org dgn dunia busuk hati dia org tu... Ramai lg org yang appreciate yr blog like me,yg mmg bukak blog u ari2... Keep going n be strong...

    ReplyDelete
  7. Salam kunjungan.. sedapnye resepi ni.. singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Kak Ida

    Sabar ye, betul kata CMG tu..I am one of your follower, blog kakak ni one my favourite hangout & reference bila nak masak n baking, sy dah link dgn blog sy yg tak seberapa itu...kalau akak nak private sekalipun, I will follow you.

    Apapun bersabarlah hendaknya...just ignore je kak...

    ReplyDelete
  9. sebenarnyakan, takdalah kena mengena sangat ngan lalat-lalat tu...setakat manalah sangat depa nak hurung...kering taik tu, depa pun larilah...hehe...

    tapikan, biasalah...sekalisekala rasa cam letih jekan...hari-hari tengok blog ni...rasa macam jemu pula...tapi bila kkda tengok ramai juga yang dapat manafaat dari apa yang kkida tulis kat sini...rasa rogilah pula kalau dideletekan...habis nanti koleksi resepi yang bertahun nak kumpul sampai camni...boleh terbit satu buku ni...hihi...
    btw thanks to all kerana kata-kata semangat...ni kakda tengah cuba nak pump balik semangat ni...:)

    ReplyDelete
  10. please jgn kak.ida..sy nie dok ulang tgk blog nie sbb nk cr ilham nk masak.. nie saya bukak pun sbb nk wat makan petang tetiba bc entry nie..jgn la please kak.ida..otak saya beku nk masak apa hari..dgn bantuan resepi kak.ida..ada la jugak ilham utk saya nk masak..

    ReplyDelete
  11. kakida

    blog saya yang tak macam tak semenggah tu pun ada orang nak kutuk kutuk,,bukan sekali tapi banyak kali..tu sebab dah 3 kali saya buat lain...
    lama lama terfikir gak,,ini blog aku..suka hati aku lah nak tulis apa apa pun..buat apa nak ikut cakap orang lain...
    so saya terus kan lah hidup saya dengan si muffinbiru ni...entah dari mana dapat idea taruk tajuk muffinbiru ni tak tau laa..

    Kak..dapat pahala kalau share resepi akak ni...saham dalam kubur tu...
    saya pun selalu kenyang mata bila klik blog akak...

    ReplyDelete
  12. mat gebu,
    depa lupa makan ubat ye...gelak pulak baca comment mat tu...

    ellyda,
    demi kerana ellyda akak ubah fikiranlah...:)

    ezza,
    moga apa yg kita buat ni boleh di hargai pun dah cukup...

    ReplyDelete
  13. salam kak ida,

    jangan la tutup..saye tak pandai masak lagi ni..hehe

    ReplyDelete
  14. Salam..

    Please.. jgn tutup blog ni.. saya dan kawan2 kat ofis ni, silent reader bolg ni..

    Warga uia pj

    ReplyDelete
  15. Nana....:) thank you...

    kak ngah....tak marah ke bos...tengah kerja dok tengok resepi...hehe...btw time kasih...

    ReplyDelete