Monday, May 23, 2011

pizza vs tosei

salam pagi isnin,
pagi yang hiba...hiba bila mengenangkan kejadian yang menimpa anak-anak yatim di hulu langat...mereka memperjuangkan ilmu Allah swt dalam serba kekurangan...kini mereka telah pergi buat selamanya...di jemput lebih dahulu dari kita...moga anak-anak yang soleh ini ditempatkan di Syurga MU Ya Allah...

lepas tengok MHI tu, mood kkida down sikitlah...mengalir air mata juga tatkala menyaksikan jenazah disusun dalam satu liang lahad...teringat yang kita ni asyik sibuk dengan hal dunia....sedangkan jika kita nak di panggil pergi...hanya sekelip mata je...memang tak boleh nak mengelak...;(

dan tadi kkida ajak hubby gi breakfast, lepas hantar anak ke sekolah...lama dah tak pekena tosei...teringat tosei kat atas pasar TTDI tu sedap juga...dan secara kebetulan memang nak beli lauk sikit kat pasar tu, jadi kata orang tu sambil menyelam minum air...minum teh tariklah...apa lagi...:)

plain tosei ringan dan mengenyangkan...dan kurang kandungan minyak...dalam usia yang semakin 'muda' ni kena beringat jugalah...hehe...penyakit tiga serangkai tu semakin menghampiri... petang semalam kkida ajak famili gi makan pizza hut....lama juga tak ke pizza hut ni...we all order set meal for six persons....roti pizzanya masih sama dari segi kualiti dan memang sedap...cuma yang lainnya ialah bread stick...selama hari ni, seingat kkida...setiap kali order set meal...bread stick nya adalah real bread stick bukannya roti bun garlic bread yang dipotong lapan...agak kaget jugalah kkida...masa bila pulaklah bread stick pizza hut ni bertukar rupa...jadi galic bread stick macam ni...

ish! apa daaa.....restoran fast food yang punya jenama hebat pun boleh jadi macam ni....sepatutnya product nya semakin di improve dan diperbaiki dari masa ke semasa.....ni tak! dari roti yang sedap yang memang dibuat khas untuk dimakan dengan mushroom soup tu bertukar kepada bun yang dipotong-potong, di sapu butter dan di grill...kalau camni baik tak payah order set meal...makan pizza je dah...

anak kkida kata...ma...mereka nak cut costlah tu...minyak dah naik...segalanya mahal...hmmm....oklah kalau macam tu...tapi pelanggan semakin hilanglah...itu saja... bila balik rumah kkida belek-belek semula bil pizza hut ni....memang tercatat kat bil tu 8 garlic bread sticks....dulu-dulu pun macam tu ke namanya?...atau bread stick sahaja?....btw, tak ngapalah...lain kali tak order dah set meal...jika nak makan order pizza je....atau beli domino pizza (pun sedap juga)...atau pun beli frozen pizza bread, ready-made pizza sos dan bahan-bahan topping...bakar sendiri kat rumah...atau pun jika rajin uli roti sendiri...sedap tak sedap pun tak kesah, asalkan tak merungut kemudian... apa-apa pun tadi kkida dah marinade ayam yang beli kat pasar TTDI tadi....nak buat pandan chicken...nanti kalau jadi dan sedap kkida share ye...:)

1 comment:

  1. Saya baca paper pun terasa sayu sangat..Semoga roh mereka dicucuri rahmat..Al Fatihah
    sedapnya pizza, dah lama juga tak makan

    ReplyDelete