Friday, May 20, 2011

nasi goreng daging dan cendawan

bestnye...lajulah pulak kkida tengok number follower tu meningkat...terima kasih kerana menyahut seruan kkida...hehe...alah! suka-suka je blog ni...daripada dok melopong tengok tv baik kkida melayan blog ni kan...atau meronda ke blogs yang banyak kat alam maya ni...

apa-apa pun, since breakfast tadi makan telor dengan roti je...jam 11 tadi kkida goreng nasi lebih semalam...campur dengan daging dan cendawan segar sikit...perencah biasanya kkida suka letak bawang putih, cili padi dan ikan bilis tumbuk...tumis semua bahan dan masukkan telor, garam dan perisa...akhir sekali baru masukkan nasi dan goreng hingga garing...

5 comments:

  1. mcm best aje nasi goreng ni.
    nak kena try ni.ada resepi?

    ReplyDelete
  2. akak..bestnya tengok nasi goreng tu....

    ReplyDelete
  3. Kak Ida, die hard fan, mana boleh tak komen! hehehe...saya dah berminggu tak makan nasi kak, terliur saya nengok nasi goreng Kak Ida tu

    ReplyDelete
  4. salam k.ida..dah buat pagi tadi bwk pi picknic kt ulu chepor dgn member2 & anak2.habis semua 6 pot nasik.sume puji sedap heheheh...teruskan usaha murni k.ida ni yer dlm menyumbangkn idea2 masak memasak ni (terutama utk org mcm sya ni yg baru belajar nk jenguk ke dapur ahahhaha..)

    ReplyDelete
  5. laaa...kkida terlepas pandang komen-komen kat sini...sorry ek! DPK, ixora dan mas...

    azwa...picnic kat ulu chepor...best tu...sejuk je kat situ...kkida pernah sampai...
    sama-sama...terima kasih sukakan resepi2kkida yang seadanya ni....:)

    ReplyDelete