Saturday, May 28, 2011

hani made yummy fish sandwich...

my girls know how to cook...samada eka or hani...dua-dua pun boleh diharapkan jika saya suruh sediakan meal yang sesuai dengan selera dan imaginasi mereka...tapi makanan orang putih lah....bukanlah curry atau gulai tempoyak....hehe

this morning lepas balik dari tesco hani buat sandwich ni...simple, creative and definitely yummy...i love the flavour...and bread texture yang crunchy...mungkin sebab disapu minyak zaitun dan di grill perlahan atas stove...

ingredientsnya mudah je...
fish nugget, fried
cheese slice
tomato, chopped
dry parseley and dill
tartar sos, thousand island sos and mayonnaise
olive oil selepas goreng, pecah-pecahkan nugget...mix with tartar and thousand island, tomato, shredded cheese and dry herbs...
sapukan mayonnaise pada roti (one side) letakkan filling diatas dan tutup dengan roti sekeping lagi (sapu mayonnaise juga)
sapukan minyak zaitun pada bahagian luar kedua-dua belah roti dan gril hingga kekuningan (atas gril pan)... jika suka anda boleh tambahlah salad atau lain-lain bahan...

3 comments:

  1. wowww.....pkai fish nugget???kreatifnye....

    seyes sy sgt terliur ngn resepi2 sandwich dlm blog akak ni...huhuu

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa...untung ada anak kreatif dan pandai masak :)

    ReplyDelete
  3. aza,
    sandwich makanan ruji dalam rumah akak ni...hehe...tq...

    CK,
    bukan untung tapi bertuah...:) tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...