Sunday, May 29, 2011

grill tortilla with chicken gravy filling

selain vanilla cherry muffin kkida buat gril tortilla ni...

senang je cara nak buatnya...mula-mula buat chicken gravy dulu...macam buat pasta gravy...ada banyak resepi untuk pasta sos dalam blog ini...kkida guna mince chicken brand ramli, tesco hot pasta sauce, chopped onion dan chopped carrot... sapukan mayonnaise pada tortilla bread, kemudian letakkan sos gravy...lipat kedua-dua belah roti tortilla (kiri kanan - lipat 3) dan susun dalam baking dish...terdapat 5 keping roti tortilla dalam satu peket (ada banyak jual kat tesco), jika tak boleh nak susun sederet satu layer, letakkan bertindih pun ok...jika terdapat lebih gravy tuangkan atas tortilla (atas sekali) sebelum di tabur dengan mozarella cheese... bakar dalam oven selama 5 ke 10 minit pada 180C... rupanya dah seperti lasagna...dan rasanya memang sedap...mengenyangkan...:)

note: jika tak faham macam mana kkida lipat roti ni...jangan susah hati...susun je layer by layer roti-roti tu...spread gravy pada setiap layer dan kalau suka taburkan juga cheese atas gravy pada setiap layer...bakar macam biasa...

6 comments:

  1. Vigo SEPANYOL .. Hello dari melawat blog anda lagi ... Saya suka ini resep untuk diisi pancake .. adalah gambar hebat ... indah .. salam MARIMI

    ReplyDelete
  2. baru nak ckp nampak mcm lasagna...sedapnyaa...dahla tgh lapar ni...

    ReplyDelete
  3. thank you Marimi,
    pandai awak tulis melayu ya...thank you.

    ReplyDelete
  4. menyelerakan. cuti sekolah ni anan2 memang kuat makan. resepi ni antara penyelamat saya. thanks a lot. you are fabulous!

    ReplyDelete
  5. thanks haliza...happy cooking...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...