Friday, May 20, 2011

cinnamon streusel muffin

what is streusel?

(from cookthink.com)
streusel is a crumbly, crunchy dessert topping that's common in Central Europe...
a mixture of flour, butter and sugar—plus optional flavorings like cinnamon, vanilla extract, lemon zest or nuts—it's sprinkled atop coffee cakes, muffins, fruit-based crumbles and other sweets before baking (the word is derived the German verb "to scatter")...streusel is also the name of a round Alsatian brioche covered in sweet shortcrust pastry and sometimes filled with cream.

petang ni kkida buat lagi muffin menggunakan instant mix yg kkida beli dari singapore hari tu...i.e product betty crocker....sebenarnya kkida ni bukanlah nak promo product betty crocker ni...bukannya dia bayar apa pun ke kkida...cuma kkida ingin berkongsi dengan follower blog ni some useful tips and products yang boleh menyenangkan hidup kita...(ertinya yang memudahkah kerja harian kita dalam mengurus keluarga terutama sekali bila tiba bab makan...) kkida tak pasti samada product ni ada di jual di supermarket kita kat Malaysia ni....kena carilah ye....no doubt, product betty crocker ni memang sedap dan sangat senang disediakan...sama seperti chocolate brownie yang kkida buat 2 hari sudah...

cara penyediaannya ada kat kotak tu....kalau jumpa product ni dan tak faham macam mana nak sediakannya....let me know...ok....:)

btw, kkida rasa happy sangat tengok number follower tu meningkat dengan mendadaknya....thank you again....bersemangat sungguh kkida nak share more info and tips kat sini....:)

3 comments:

  1. salam k/ida

    mmmm....terliur tgk muffin ni..
    betty crocker ada kat Jaya Grocer & kalo x salah ada gak jumpa kat giant & tesco..

    :)

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam,
    betul tu....cuma tak pasti samada streusel muffin ni ada jual ke tidak...sebab product betty ni banyak...:)
    nantilah kkida survey tengok...kalau ada kkida inform kat sini...

    ReplyDelete
  3. kalau ada jual bole la cuba ei bestnya

    ReplyDelete