Friday, April 1, 2011

kacang tanah rebus vs french baguette

salam pagi jumaat...
pagi tadi kkida jalan-jalan ke giant, kota damansara....dah jemu ke tesco....lauk nak masak pun takda hari ni dan secara kebetulan nak cari juga ayam pencen....dan akhirnya kkida jumpa juga ayam pencen kat giant...wbp ayam pencen giant ni lain sikit...kulitnya tak di salai seperti yang biasa kkida beli kat pasar pagi penchala tu....

kkida ternampak kacang tanah...cantik dan sedap jika direbus...teringat ada pressure cooker lalu kkida pun belilah sebungkus...tiba rumah kkida terus rebus dengan pressure cooker....percaya tak, kacang tu empuk dalam masa 40 minit sahaja...mungkin jika sikit kuantitinya lebih cepat empuk....wbp...kkida suka dengan hasilnya....

masa nak ke kaunter cashier, kkida nampak banyaknya french baguette ni...panas lagi...baru keluar dari oven....baguette panas memang lembut dan crunchy....kkdia pun grablah dua batang...
baguette fresh cam ni kkida suka sapukan peanut butter dan kaya sahaja...mula-mula belah, tapi janganlah sampai terputus....gril dalam oven lebih kurang 7 minit asalkan permukaannya crusty sikit....keluarkan dari oven dan sapukan dengan peanut butter dan kaya....potong kecil-kecil dan makan ketika masih panas...yummy!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...