Saturday, April 2, 2011

jelly konnyaku

selalunya pagi sabtu adalah pagi yang menenangkan...tak kecoh-kecoh macam hari-hari biasa...pagi ni semuanya dah keluar...macam-macam agenda... makan breakfast pun simple-simple je...sandwich dan kopi...:) merah menyala bunga ni....banyak pokok macam ni dalam kawasan garden saya ni...
pokok ni pun saya suka...jenis berendam dalam air...tapi cik nyet suka keca-kecakan pokok ni sebab nak makan batangnya yang lembut...
pokok bunga kertas ini sajalah yang lebat bunganya....yang lain kering kurang berbunga...
pokok cili yang saya tunjukkan dalam entri yang lalu dah merah...tapi banyak gak yang dah kena ambil...

foto atas tu hanya selingan je....bawah ni pula saya buat jelly konyaku bersantan dan menggunakan pandan emulco....senang je nak buat.....ikut arahan pada kotak...saya cuma tambah santan sekotak...itu saja...

4 comments:

  1. Salam singgah mrs ida : )...suka sgt blog ni mcm2 ada..sgt berguna tuk yg bru bergelar isteri n bakal ibu kpd bb yg bkal lahir bln dpn..insyaALLAH..dh lma wawa follow bru kali ni nk kenal2...klu sudi jejalanla kt blog wawa yg bru jer nk aktif2...klu sudi followla...: )...appy berblogging : P
    http://wawapinkyroses.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam kak ida,
    cantik hijaunyer jelly ni..
    anak2 saya mesti suka =)

    ReplyDelete
  3. salam ziarah,
    untung ada dunia blogging ni, bila saya selalu senyap2 baca blogger yang mahir memasak ni, saya pun jadi tahu tentang bahan2 masakan ni macam jelly dalam gambar tu, memang sungguh mudah untuk mencubanya, sedap pulak tu

    ReplyDelete
  4. Salam kak ida..waa bestnya kalau saya jadi jiran akak...boleh tumpang taman cantik dan hijau tu..bleh tak? Hehe..

    ReplyDelete