Monday, April 18, 2011

bagel, scrambled eggs n blackpepper sausages

malam ni kakida rajin sikit, nak masukkan satu entri lagi...sebenarnya jika boleh kakida nak hadkan satu hari hanya satu entri sahaja...atau paling banyak 2 entri...tapi kekadang tu ntah kenapa sampai 3, 4 entri...

bukannya apa, kakida prefer jika boleh all my blog reader tak terlepas pandang satu-satu resepi atau entri yang kakida masukkan...dan jika boleh kakida nak you all cuba my resepi...tak maulah seronok tengok je, cubalah buat jika ada kesempatan...barulah seronok kakida nak letak macam-macam resepi kat sini...

jika boleh kakida nak supaya blog ni boleh membantu anda terutama mak-mak yang rajin masak untuk keluarga tersayang tu...jika tak faham boleh tanya kakida...kakida bukanlah berblog untuk syiok sendiri je, nak tunjuk apa yang kakida ada dan apa yang kakida anak-beranak makan...

most of the resepi dalam blog ini adalah tested recipes, tested in my own kitchen, hasilnya adalah photo-photo yang kakida letak dalam setiap entri...if you can cook definetely you can do it...kakida cuba pilih simple resepi seboleh mungkin dan yang mudah disediakan...:) oklah, cukuplah kakida menceceh...jemu pula orang baca nanti...

sebenarnya siang tadi kakida masak heavy juga...curry ikan (hubby yang nak makan)...pastu ada tofu silinder dan breast chicken meat...kakida masak dengan sos pedas agro...sedap juga...ada sayur dan sambal tempoyak...hehe...mungkin banyak sangat makan pedas...perut pun sakit...macam nak kena gastrik pula...

so, malam ni kakida nak makan benda yang tak pedas dan ringan je...teringat ada bagels dalam freezer...jadi kakida defrostkan dalam oven dan kemudian sapukan dengan cream cheese spread...then kakida buat scrambled eggs mix with blackpepper sosej and mayonnaise...top with salad and tomato slice...light and filling jugalah...

9 comments:

  1. kak..kt mane ade jual bagels frozen.. i pernah mkn kt oversea...sedp sgt makan ngan buttern jem...ade search internet recepi dia..tpi leceh lah...

    ReplyDelete
  2. sos pedas bkicap tu mcm best je..

    ReplyDelete
  3. nnn,
    bagels frozen banyak jual kat mana-mana pun...yang ni akak beli kat jaya grocer...kat cold storage dan tesco pun ada jual...

    ReplyDelete
  4. kak ida..i love ur blog..nanti lepas ada kitchen sendiri i nak try some of ur recipies here. tq so much for sharing..

    ReplyDelete
  5. daniken,
    terima kerana suka ngan blog kakida ni...rasa macam happy ada yang appreciate...:)

    nnn...
    sama-sama...:)

    ReplyDelete
  6. eh sos kicap pedas Agromas.... saya ni org FAMA tau kak. klu trn promosi produk FAMA slalu tak tinggal la sos kicap pedas nih. ktorg wat mee goreng jer. guna sos kicap tu je. sedap kak... klu rs mls nak pikir resepi pkai je sos tu. da siap. tmbh la sayur ke udang ke ayam. nyum2...

    ReplyDelete
  7. salam, ingat tak frozen bagel tuh brand ape?

    ReplyDelete