Sunday, April 10, 2011

ayam pencen masak kari dalam pressure cooker

panjang pula tajuk entri ni.....:)

cepat dan mudah masak dalam pressure cooker ni... mula-mula tumis semua bahan tumisan menggunakan mode stir fry...lepas rempah dah agak kering masukkan ayam dan air...tutup periok dan masak selama 20 minit under high pressure...after 20 minutes, buka tutup, masukkan santan dan masak lagi 15 minit...lepas itu masukkan pula kentang, kerisik, garam dan lain-lain perisa dan masak lagi 10 minit

...memang senang sangat guna periok ni...tak perlu tunggu depan api...

5 comments:

  1. KAK IDA SY BERMINAT UTK ORDER p.c NI HUBUNGI SAYA LINA 0178961966. SAYA CUBA EMAIL KAK IDA TAPI TAK DAPAT.

    ReplyDelete
  2. Lina,
    nanti kakida minta nazlee, my lady friend to call Lina...harganya dalam rm700...:)

    ReplyDelete
  3. Amboi kak ida, masak apa pun guna pressure cooker jer..

    ReplyDelete
  4. yelah Suraya,
    senang hidup ada pressure cooker ni...ayam yang liat macam ayam pencen tu cepat lembut...:)

    ReplyDelete
  5. i pun ada pressure cooker ni. masak nasi dh tak guna rice cooker, guna p.c. ni je, nasinya sedap, macam guna beras wangi je

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...