Wednesday, March 30, 2011

sup tulang

kalau dulu merebus sup tulang ambil masa berjam untuk menunggu dagingnya lekang dari tulang....hari ini dengan menggunakan pressure cooker, saya dengan senang hatinya, relax sambil menonton tv menunggu sup tulang saya masak hanya dalam masa 40 minit....

lihatlah betapa cantiknya sup tulang saya....dagingnya lembut dan chewy... memang senanglah hidup mak-mak dan isteri-isteri kalau ada anak-anak dan suami-suami yang hadiahkan periok pressure cooker ni untuk kegunaan harian...

ketika merebus daging/tulang tersebut kita tak perlu risau takut air rebusan daging/tulang akan kering dan terpaksa terus ditambah selagi dagingnya belum cukup empuk...isikan semua bahan dalam periok, tekan pada button yang bersesuaian dan tinggalkan...bila cukup masa periok akan bebunyi memanggil kita untuk releasekan wapnya...lepas tu buka dan hidangkan....dan yang pastinya kita dapat menjimatkan penggunaan gas, masa, wang dan sup kita memang lebih enak...

5 comments:

  1. i like! wah berderet2 la resepi/menu guna pc lepas ni hehe..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum....

    Terliur tgk sup tulang tu....

    ReplyDelete
  3. salam kakida,
    yg ni pn sya dah try mmg sedap & meriah kalernya...siap tempek kt fb lagi...smpai kwn2 byk yg marah sbb dorg kta klu takat tempek gmbar baik x pyah letak hehhe..(sajer jer kasi dorg panazz heheh)..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...