Tuesday, March 1, 2011

home made pasta

sebenarnya saya ni senyum sorang-sorang sambil menaip kat blog ni....bukannya apa....baca macam-macam komen kat facebook 1001resepi tadi....nak gelak pun ada...tu baru tulis sikit dan cuit sikit hal air dan wawasan kerajaan....dah kata saya ni mencampur adukkan politik....

sebenarnya, setiap kali nonton tv terutama sekali siaran berita, kalau pemberitanya cakap pasal politik je terus saya tukar ke siaran lain....memang tak minat langsung....lagi-lagi kalau kutuk mengutuk sesama melayu dan sesama islam....baik saya tengok ina garten, paula deen, sunny anderson dan bob blummer masak lagi best...

tapikan sekarang ni senang je....macam sesetengah fan 1001resepi cakaplah, "this is your page and you can do whatever you like"...since untuk view page 1001resepi tu everyone kena 'like' the page....maka bagi pihak admin pula, we have options to unlike, ban and block members or fans....so itulah yang saya buat...jangan marah ye...fb tu memang hanya untuk suka-suka dan sembang-sembang santai je...bukan tempat untuk berperang mulut dan berjawab-jawab dan nak tunjuk siapa paling terror berbahas...orang yang macam tu memang tidak sesuai untuk jadi member 1001resepi dan juga tak sesuai jadi 'kawan' saya...

oklah...nak cerita pasal foodlah pulak....sebenarnya apa yang saya nak kongsi dengan anda kali ni ialah pasta tu...sebenarnya saya buat sendiri...guna tepung semolina....tapi sebab takda mesen pemotong mee, saya potong dengan tangan jelah...tulah sebabnya jadi besar dan kasar tu...resepinya tu ada kat paket tepung semolina tu....saya tak ingat pulak camna resepinya...

sosnya tu saya guna ready-made je...prego brand....begitu juga dengan meatball tu...saya beli yang ready-made je...

4 comments:

  1. salam kak ida,
    hai macam2 komen dorg kat fb akak ye,biasala kak byk manusia byk ragam,ain pun senyum simpul gak baca komen dorg tu.sabar je la kak ye........
    Baru2 ni Ain ada try buat donut gebu akak tu,mmg sedap.......yummy... anak2 minta buat lagi,baba'y pun. seronok la kak dpt buat donut tu terima kasih byk2,byk ilmu memasak ain dapat dri blog akak ni.harap akak x jemu2 share dgn kitaorang ye.............
    salam sayang buat kak ida........

    ReplyDelete
  2. salam sayang juga buat ain,
    terima kasih dengan kata-kata semangat tu...Insyaallah selagi kakida rajin dan larat masuk ke dapur, selagi tulah kakida akan mencuba resepi baru dan share kat fb ni...:)

    ReplyDelete
  3. salam buat k ida..sy dh buat resepi simple bread pizza...wahhh mcm makan pizza betol2..very easy..dan sy juga dh try buat douhnut..menadi..gebu dn sedap...resepi kkida..mmg kaw2..tq

    ReplyDelete
  4. maya,
    thanks....kkida suka dengar jika resepi kkida menjadi...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...