Friday, March 4, 2011

jamu selera...

dua hari ni rasa malas sikit nak masuk ke dapur, mother-in-law ada, jika dia ada memang dia suka nak masak, masak cara dialah...masak lauk pauk yang dia suka dan biasa-biasa je...kari, gulai lemak, sambal-sambal dan ulam....saya pun malaslah nak ambik gambar, sebab tiada juadah yang istimewa...

kebetulan dua hari ni kenkawan ajak makan-makan dan minum-minum, jadi saya pun ok jelah...maklumlah mak mertua ada ganti saya kat ceruk dapur, jadi inilah masanya saya nak mengembangkan sayap...hehe...

tapi makan kat luar pun bukanlah best sangat...makan biasa-biasa je....roti canai, roti telur, mee goreng, nasi goreng, wantan sup, teh tarik...dll.

tapi yang seronoknya, bab sembang-sembang tulah...macam-macam cerita...maklumlah jarang sekali dapat berjumpa...masing-masing ada comitment...

jadi entri kali ni adalah entri foto makan-makan kat luar sahaje...:)

5 comments:

  1. salam, best jugak menu2 tu...apa lagi tose tu, yummy!

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...

    Byknya makanan...sedap2 pulak tu....perut dah kenyang pun boleh jadi lapar...hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam boleh sy tahu kat mana sy boleh makan wantan sup tu?

    ReplyDelete
  4. waalaikumsalam,
    ada dua tempat yg saya selalu makan wantan sup ni....satu dekat uncle lim, ikano power centre dan satu lagi kopitiam di tesco mutiara bersebelahan dengan kfc...:)

    ReplyDelete