Tuesday, March 22, 2011

egg salad sandwich

pagi ni untuk anak-anak tersayang nak gi sekolah saya buatkan sandwich ni...setiap pagi memang nilah kerja mama-mama untuk anak-anak...betulkan...:)

setengah orang memang tak lalu makan pagi-pagi...tapi anak-anak kak ida ni memang tak kira punya.....garenti tak tolak.....yelah, sebab depa tak nak kecikkan hati mama yang susah payah bangun pepagi kerana nak prepare breakfast untuk dia orang....lagi pun tak baik tolak rezeki depan mata....hehe...

roti tu kak mah yang buat...malam tadi dia call suruh datang ambik...alhamdulillah...dah ada tukang supply roti sekarang ni...

egg salad tu pasti semua orang tahu buatkan! ....telur rebus dihancurkan, tambah mayonnaise, salt and pepper dan kak ida tambahkan cucumber pickle yang dicincang...

5 comments:

  1. bila tgk blog k.ida ni mcm2 idea timbul, terima kasih kerana berkongsi resepi ye. anak2 sy suka sgt klu sy buatkn bfast, sy je yg selalu tak sempat :)

    ReplyDelete
  2. nyum..nyum..lapar la.. mintak ckit leh??

    ReplyDelete
  3. syoknye baca blog ni.. dah lama jugak dok try resipi kak ida ni, hari ni baru teringat nak post comment. Thanx a lot for the sharing, insyaallah orang yang tak kedekut ilmu macam kak ida ni diberkati..ameen...

    ReplyDelete
  4. salam kepada semua...
    aliza kenalah rajin...sian anak-anak...:)

    isma...ameen...terima kasih...:)

    ReplyDelete
  5. bestnye tgok resepi ni..tp bile time ade mood nak try banyak lak barang yg xcukup. hehe at last buat menu yg slalu jela..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...