Monday, February 7, 2011

yogurt, oat and lingonberry jelly

kalau breakfast macam ni hari-hari pasti boleh kurangkan penyakit dan berat badan....low fat yogurt and crunchy oat....walau bagaimanapun bagi mereka-mereka yang kerjanya banyak menggunakan kederat pasti tak cukuplah kalau ambil sarapan macam ni....perut tak kejap dan sekejap je pasti lapar semula....tapi bagi mereka-mereka yang tak keluar bekerja dan kurang bergerak macam saya ni....haha...sarapan macam ni sangatlah sesuai...cuma masalahnya, antara lalu dengan tidak je nak makan macam ni hari-hari....tekak kita bukannya sama dengan tekak orang putih tu kan...:)...mesti nak kena ada rasa sedap pada lidah barulah puas... sebenarnya tiada resepi khusus untuk hidangan macam ni....terpulang kepada creativity dan selera kita sendiri...disini saya menggunakan yoplait lowfat yogurt, cereal dan muesli (apa-apa jenis pun boleh) dan less sugar jam atau pun anda boleh guna diabetic jam (ada banyak di jual di supermarket)....jika nak sedap lagi boleh add dried fruits, fresh fruit atau can fruit, nuts, etc....

3 comments:

  1. wah bagus menu ni...menu sihat.

    ReplyDelete
  2. akak camne nk buat ni?ajar la sy...berkenan plak menu akak buat ni..maklumlah..tgh on diet

    ReplyDelete