Sunday, February 20, 2011

soto vs durian kampung

kellies castle....pernah lalu lalang kat sini sebelum ni, tapi tak teringat pun nak berenti ambik gambar....masa on the way nak gi pantai remis hari tu berenti jap kat sini....sebabnya nak gi toilet....tapi memang cantik castle ni...tak taulah samada ada orang yang menunggu tempat ni la ni...:)
masa dalam perjalanan balik kami sempat singgah untuk menikmati soto di warong soto pasir penambang antara jalan kuala selangor dan tanjung karang...memang syiok sangatlah soto ni....ada ayam, bergedil, nasi impit dan suhun...supnya memang sangat tasty...cuma jauh je dari KL...kalau tak memang every week boleh pekena soto ni...hehe...

bawah ni pulak sempat kami singgah makan durian, durian kampung yang dijual di tepi jalan...sebiji baru rm5 je (dua biji baru rm10), isinya sangatlah sedap, lemak dan manis....mana nak dapat kat KL rege camtu le ni....semalam masa hantar hani saya singgah makan durian tepi jalan kat tapah pun sebiji rm12 dan rm14 (cekik darah betullah pakcik jual durian tu...):
tengoklah isinya yang....yummy!....
pakcik durian di pantai remis....
pastu sempat singgah beli cempedak ni...manis....tapi sebiji rm10....memang tak patutlah depa ni...mahal sangat...tapi yang salah saya juga...kenapa belikan!

4 comments:

  1. Salam tuan rumah...
    akak jejalan kat sini... teruja ngan "Pantai Remis" tanah tumpah darah ku... kini smua nyer tinggal kenangan...huhuhu...

    ReplyDelete
  2. ok je sebiji rm10.
    skalu sekilo rm6-8 tau

    ReplyDelete
  3. misz ein,
    ok ke rm10 tu...saya pun jarang beli cempedak ni...tapi isinya tak sampai 20 ulas...

    ReplyDelete