Friday, February 25, 2011

claypot fish curry, etc....

hari ni saya masak kari ikan senangin menggunakan periok tanah....kata orang masak kari dalam periok tanah aromanya lebih sedap....betul ke? tak pasti pulak saya....rasa kari saya sama je dalam periok tanah atau periok biasa...sedaaaap...:) yang ni pulak saya goreng tempe dengan kacang panjang dan udang kering....biasalah ni...saja nak letak gambar je...semua orang pun tau masak cam ni kan! yang atas ni pulak saya cuba buat crab potato cake...senang je macam buat bergedil, cuma kali ni potato tu saya rebus dan hancurkan...letak crab meat, bread crumbs, telur sebiji, daun ketumbar, lada hitam, dan seasoning....saya tak deep fry, masak atas pan dengan sikit je minyak zaitun....kepal dan leperkan...

potato cake macam ni sedap makan dengan smoke salmon, mayonnaise with herbs....atau sebagai side dish untuk grill salmon, steak, grill/roast chicken....etc... yang ni my kids favourite...simple macaroni and cheese...

2 comments:

  1. Morning kak, sedap la kak nyum2... Tp nk tanye yg potato crab tu, akak guna crab meat yg mcmane ye?

    ReplyDelete
  2. morning ayien,
    yang tu akak guna crab meat dalam tin...ada jual kat rak yang sama dengan can tuna dan sardin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...