Thursday, January 27, 2011

pisang kukus

salam,
pernah makan pisang kukus cam ni tak?....haaaa....nilah dessert tok nek kita dolu-dolu...depa mana pandai makan trifle atau cheese cake like kita hari ni sebagai pemanis mulut....hehe...

hidangan ringkas...kukus pisang yang lemak manis dan besar seperti ini...dengan kulitnya sekali...

makan dengan kelapa dan gula atau buat krim santan atau custard...(larilah sikit dari konsep kampungnya...:)

sedap dan menyihatkan...

4 comments:

  1. xpelah lah kita kurang kan keenakan dlm makanan seharian..janji kesihatan kita masih bolih dikawal dan ada kesedaran dr awal lagi kan..

    ReplyDelete
  2. betul tu kzai,
    banyak lagi benda lain yang boleh kita buat kalau kesihatan kita bagus kan...:)

    ReplyDelete
  3. seronoknya kalau ada healthy food and recipe kat sini.... sangat bermanfaat utk saya and community...hehehhehehe

    ReplyDelete
  4. biasa mkn ni time2 hujan..
    sodap~~~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...