Tuesday, January 25, 2011

gulai lemak ikan jenahak @ mum's place

semalam 24 januari genaplah 24 tahun me and my dear hubby bersama (berumahtangga...:), atau dengan lain perkataan...our 24th anniversary...eh! seganlah pulak nak sebut benda macam ni kat public kan...btw...sebenarnya apa yang nak saya ceritakan kat sini ialah apa yang my hubby belanja saya makan sempena our wedding anniversary ni...bukan candle light dinner tau...

sebenarnya lama dah dia mention nak bawa saya makan kat tempat ni, katanya foodnya sedap terutama.........dan semalam dia ajak saya gi dinner kat situ....tapi dah malam, saya pun rasa tak bestlah nak makan beria-ria sangat untuk dinner...tomorrow lunchlah kita pergi....saya kata...he said, oklah....tempatnya tak jauh pun dari office dh, jalan kaki je...

MUM'S PLACE...ya! memang sesuai untuk saya...this is my place...dah jenuh masak hari-hari...hari ni saya nak jamu selera untuk diri sendiri pula......the food! what I can say, memanglah sedap (saya tak mau tambahkan perkataan 'sangat' tu...manalah tau lepas ni ada sesiapa gi makan kat situ tiba-tiba rasa tak sedap...jenuhlah saya...:) ....itu selera masing-masingkan...sedap pada saya tak sedap pada awak....
harganya.....boleh tahan....(mahal sikitlah...)...cuma, macam yang saya selalu katalah...bila kita makan sampai kuahnya pun kita hirup licin, harganya tu kita pejam mata...bayar jelah...

gulai lemak ikan jenahak, inilah yang my dh nak suruh saya rasa sangat-sangat ni.....kalaulah boleh saya bayar chefnya, sanggup saya bayar asalkan dia boleh share dengan saya apa ingredients yang dia masukkan dalam gravy gulai lemak tu....tak tau nak describe macam mana rasanya...memang sedaaap....(promo lagi ni, tapi memang sedap pada lidah dan tekak saya)...

padanlah pada dinding restoran tu penuh gambar VVIP yang pernah datang makan kat situ....pak-pak menteri pun ramei yang pernah menjamu selera di situ...

untuk menyatakan betapa sedapnya gulai lemak ikan jenahak ni...maka saya masukkan gambar-gambarnya untuk share dengan anda.... ada tahu kembung, kacang panjang dan terung.... nampak tak? terungnya dibakar terlebih dahulu sebelum di gulai... lihatlah betapa sedapnya kuah lemak pada nasi tu kan! sambal udang dan petai... sayur pucuk ubi keledek... otak-otak ikan... watermelon juice....

mesti ada yang tertanya lebih kurang berapa kos makanan kat sini...my dh bayar (+-) rm160 for both of us...

Mum's Place
lokasi: Jalan PJU 8/5A, Bandar Damansara Perdana, PJ
my rating:
food: 4.5/5
service: 4/5
environment: 4/5


8 comments:

  1. Assalamualaikum....

    Semua Menu Ni Membuatkan Kak Lin Terasa Lapar....Sedappnya...

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum..
    congrate ye..celebrate 24th wedding anniversary..
    semoga kekal bahagia selamanye..

    tgk gmbar tue memang terus rase lapar..huhuhu..

    ReplyDelete
  3. salam ida..mmg npk sedap msk lemak tu...blh tahan gak rege nye ye..

    ReplyDelete
  4. salam kzai,
    memang sedap...makan kat sini mahal sikitlah...tapi foodnya memang fresh dan berkualiti...sekali-sekala takpalahkan!...:)

    ReplyDelete
  5. salam akak

    selamat ulang tahun :)

    lebih enak bila di ingat mahal tapi berbaloi dari mahal tapi hampeh :p

    ReplyDelete
  6. salam kak, happy wedding anniversary kak...semoga kekal bahagia selamanya...btw sedap nengok menu mkn kat luar tu...tak sabar nk blk msia mkn kat luar juga...:)

    ReplyDelete
  7. salam cek chun, terima kasih....kalau murah dan sedap lagi bestkan....boleh makan hari-hari...hehe...

    salam Nieza,
    kalau balik Malaysia nanti kena cuba ni...akak rasa memang sedap dan harap Nieza pun nanti setuju dengan pendapat akak ni...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...