Wednesday, December 1, 2010

sardin goreng

sejak dari kecil hingga dah kertu ni saya memang suka makan ikan sardin, terutama ikan sardin ayam brand ni.....kalau takda lauk lain ada ikan sardin pun dah cukup....buat pedas sikit, tumis cili blender, kemudian tambah asam keping atau asam jawa atau asam limau....letak bawang besar....hmm...sedap....mak mertua lalu depan pun memang tak nampak hehe...

pagi ni saya nak promo sikit ikan sardin ayam brand ni...(hai, lepas ni berjabulah orang gi beli produk ni....:)....ni produk baru jugalah dalam pasaran....yang bestnye....ikan sardin ni dah digoreng terlebih dahulu dalam cili oil...so dia tak lembut sangat macam ikan sardin yang biasa kita beli tu, crunchy sikit dan memang sedap....cara packagingnya pun berlainan dan isinya sikit je...cukuplah untuk 1 ke 2 orang makan (harganya rm3 ++, kira mahal jugalah)....semalam saya goreng ikan sardin ni dengan bawang dan cili padi....tumis dulu menggunakan minyak dari ikan sardin tu....tak payah tambah minyak lain...kemudian masukkan ikan sardin dan asam serta perisa...tambah tomato jika suka....hidang panas dengan roti atau nasi.....

kalau travel elok juga bawa ikan sardin ni sebagai bekal....sebenarnya ia boleh terus dimakan, tak perlu pre-cook....dah cukup asam garam dan perisanya...



5 comments:

  1. Terima Kasih tuan tanah kerana jadi Duta Ayam Brand kat sini. Ada nampak kat TESCO benda ni... nak try jugak lah lepas ni :)

    ReplyDelete
  2. salam, wahhh cam best nie. xpenah cuba..
    nnt try la..

    ReplyDelete
  3. sedapnyaaa.. kempunan pulak sardin msia gini :( huhu..

    ReplyDelete
  4. ske sgt follow blog ni..resipi2nye terbukti sedap2 belaka..syabas!

    ReplyDelete
  5. Kalau sardin ayam brand yang ada kuahnya tu.. cmana pulak dgn kuahnya bila dibuat sardin goreng??

    ReplyDelete