Saturday, December 11, 2010

cinnamon pastry stick custard lemon sauce


cinnamon pastry stick and lemon custard sauce...simple....potong ready made puff pastry tu memanjang macam foto bawah ni, lapiskan dua....kemudian lumurkan dengan gula castor yang telah dicampur dengan cinnamon powder (kuantiti terpulang pada anda)...susun dalam baking tray dan bake for 15 minutes at 190C atau sehingga golden....makan dengan lemon custard sauce...

custard sauce ni senang sangat resepinya...masak susu uht full cream sehingga mendidih, campurkan gula....bancuhkan sedikit tepung custard dengan susu, tuang ke dalam susu panas tadi dan kacau rata hingga pekat, perah sedikit lemon juice ke dalam sos custard...
(tiada kuantiti bahan yang tertentu....kena agak sendiri jumlah bahan yang nak digunakan)...hidang panas dengan celupkan pastry stick kedalam lemon sauce custard...

4 comments:

  1. Pakkal je nampak cinnamon stick ni dah malam. Kalau la siang tadi, harus terus buat ni... mmm macam dah terasa rasa je keenakannya.

    ReplyDelete
  2. salam MamaFami,

    tak apa, esok masih ada...insyaallah, hari minggu pula tu...simple yet delicious...:)

    ReplyDelete
  3. ishh ishh ada je idea..kalau jadi lecturer cepat jadi profesor sebab banyak benor invention...bila la dapat beli pastry kawan ni...

    ReplyDelete
  4. profesor apa tu NBK...:)...profesor senduk dan sudu...hehe...

    ReplyDelete