Tuesday, December 28, 2010

gril chicken tortilla

salah satu cara untuk menikmati roti tortilla...
buatkan intinya dulu...saute cut vegetable...onion, zucchini, carrot, corn...etc...
spreadkan sekeping tortilla dengan cream cheese atau bean paste atau guacamole atau apa saja sapuan/lepa yang anda suka...taburkan sayur campuran yang telah dimasak tadi...taburkan isi ayam yang telah dimasak terlebih dahulu dan dicarik-carik...selain ayam boleh guna daging sandwich, burger, seafood dsbnya...
taburkan cheese mozarella, cheddar, parmesan dsbnya...
sapukan sekeping lagi roti dengan sebarang lepa/spread pilihan anda dan tangkupkan keatas inti yang telah ditaburkan tadi...bakar dalam oven 180C hingga cheese cair atau anda boleh gril atas dapur hingga kekuningan...potong kepada beberapa bahagian dan makan ketika masih panas...
anak-anak pasti suka....

5 comments:

  1. salam ida..leh cuba gak ni...

    ReplyDelete
  2. K Ida... mcm best je.. terlioq tengok.. InsyaALLAH.. nak cuba nanti.. Thanks bg idea & resepi.. enjoy 'bertandang' ke blog akak.

    ReplyDelete
  3. salam,
    sorry kzai...tak perasan komen kzai ni....hehe...

    ReplyDelete
  4. DP,
    sama-sama...thanks kerana sudi bertandang kemari...:)

    ReplyDelete
  5. mesti rangup tortilla tu bila dimakan ketika panas... hidangan yg seimbang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...