Monday, December 27, 2010

breakfast...delhi, agra, jaipur...

salam,
sepanjang enam hari berada di india kami hanya sarapan di hotel sahaja...pakej airasia menempatkan kumpulan kami di hotel bertaraf empat dan lima bintang sahaja kerana mungkin pihak airasia tak mahu ada masalah berbangkit atau komplen kemudian hari...

terdapat banyak pilihan makanan...dan kebanyakannya hidangan vegetarian...kurang makanan berdaging dan porkfree...wbp kkida anak beranak hanya makan roti, telur, dhal dan makanan yang kami yakin halal di makan...

foto atas...anak bongsu kkida memang suka roti canai...since tiada roti canai di india, capati, naan bread, tosei pun ok...asalkan ada dhal....selain tu dia memang suka omelette...
my choice...simple...omelette and slice bread...and cheese
masala bread....cantik dan rasanya memang sedap...
spiral sweet bun...or pastry...
omelette chef...handsome kan!
pilihan aneka juice...terdapat juga yogurt dan susu...memang itu minuman harian mereka...
roti ni dipintal seperti croissant...sedap di makan camtu sahaja....mereka memang pandai buat roti kerana roti ialah sebahagian daripada makanan ruji mereka selain nasi...
telur rebus mesti ada...tak tau nak makan macam mana ni....:) atas ni roti yang digoreng dengan telur...seperti egg toast... fruit cakes... atas salad sandwich...dan bawah ni pula ialah grill tomato, top with cheese...sedap...
atas...omelette, bake beans, hash brown/grill potato, grill tomato and mushroom sauce...
slice cheddar cheese...
oatmeal...
yougurt and fruits...
fruits and yogurt...very healthy...
lassi drink, tapi kkida tak benarkan anak-anak minum minuman berasaskan susu ni...takut sakit perut pula nanti, susah nak berjalan... gitulah lebih kurang breakfast di delhi, agra dan jaipur...simple meal...oklah sebagai alas perut sebelum keluar sightseeing setiap hari selama enam hari di sana...:)

2 comments:

  1. fuh..akak diINdia ke...mesti curry curry kan..

    ReplyDelete
  2. lassi tu mcmana rasanya ya? nampak menarik

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...