Tuesday, November 2, 2010

spaghetti vs curry

hari ni, 2 november, adalah hari jadi anak bongsu lelaki saya....zul atmam....dah 11 tahun dia...hari jadi mamam (nama timangan) hampir dengan harijadi kakak eka (27 october)....walau bagaimanapun tiada sambutan hari jadi untuk mamam seperti dulu-dulu......tatkala anak-anak saya masih kecil dan ketika saya juga belum tua....hehe....saya sangat rajin melayan anak-anak dengan birthday party mereka...kakak paling untung....hingga sekolah menengah pun masih sambut harijadi....memang rajin sangatlah saya masa tu....sekarang ni.....memang saya dah tak larat nak mengelolakannya....letih sebenarnya melayan kerenah budak-budak

mungkin tiada lagi majlis harijadi yang akan disambut beria-ia dirumah ini....semuanya telah berlalu dan hanya tinggal kenangan, anak-anak juga dah besar panjang dan mereka juga tak mahu sambut harijadi...cukuplah setakat mama masak-masak dan kita makan sendiri-sendiri... since, mamam suka sangat makan spaghetti....saya dengan senang hati masak spaghetti tengahari ni....masakan paling mudah....saya menggunakan ready-made spaghetti sauce dalam botol, dicampur dengan satu tin buah tomato, sedikit sos tomato, carrot cincang, bawang besar putih cincang dan mince beef... selain tu, saya juga masak kari ostrich (burung unta)...ada sekilo lagi dagingnya lebih buat sup semalam....agak liat juga daging burung ini....walaupun dah rebus lama, belum juga betul-betul lembut....jenuh juga saya mengunyahnya...naik lenguh mulut....cara buat kari ni sama seperti buat kari daging dan ayam...

No comments:

Post a Comment