Friday, November 5, 2010

friend and breakfast

dalam hidup ini telah ditentukan oleh Allah swt, jodoh pertemuan, ajal dan maut....sepanjang perjalanan manusia mengharungi kehidupan pasti akan melalui perasaan suka dan duka...itu memang tak boleh kita elakkan....

pagi tadi saya kerumah kawan/sahabat yang sebenarnya baru saja saya kenali setahun yang lalu ketika di Makkah...Najat (nama pendek je ni, nama panjangnya tak pandai saya nak eja...:)....mungkin disebabkan usia kami sebaya, dapat saya rasakan yang saya sangat serasi dengan Najat...kata mat saleh boleh 'get along' lah....hehe....betul tak Najat? Ini cakap ikhlas ya Najat....tiada niat lain...kawan-kawan memang ramai....tapi kawan yang boleh ngam dengan kita tu mungkin 2/3 orang je....to Najat, I really hope that we can be good friend forever....:)

berbalik kepada cerita tujuan saya kerumah Najat pagi tadi....sebenarnya saya dan hubby bercadang nak khatan anak bongsu kami, Atmam cuti sekolah ni.....Najat pernah sarankan supaya kami ke klinik berhampiran rumah mereka di Kepong (ketiga-tiga anak Najat berkhatan di klinik yang sama)....tulah pagi tadi saya minta Najat tunjukkan klinik tersebut untuk buat appointment dengan doktor di klinik tersebut dan Alhamdulillah dan Insyaallah, cuti sekolah ni Mamam siap.......hehe... tapi sebelum ke klinik, kami sempat sembang-sembang sambil minum kopi di rumah kawan saya ni....dan sempat juga kak Najat kita ni goreng-goreng dan sediakan kek carrot dan fruit tart....hehe...

lama juga kami mengobrol.....yelah, kalau nak ikutkan memang banyak benda yang nak di sembangkan, sampai pagi esok pun tak habis cerita....btw, thanks Najat kerana tolong Ida tadi...really appreciate your help....nanti kita makan cucuq kat rumah I ya....:) sebelum ke rumah Najat, saya sempat buat tuna roll ni untuk sarapan pagi tadi...

No comments:

Post a Comment