Tuesday, November 9, 2010

cokodok bersira gula

pelik tapi benar.....anda pernah makan cokodok bersira gula.....saya pernah....memang pelik ketika mula-mula saya lihat cokodok terendam dalam air gula merah seperti foto diatas....terkejut pun ada....yelah selama hidup ni kita dah biasa makan cokodok goreng biasa je, tiba-tiba terlihat cokodok yang direndam sebegitu rupa tak ke terkojut....

tapi saya still prefer cokodok biasa kerana itu dah jadi darah daging saya sejak dulu lagi....hehe....itulah yang tok nenek opah dan mak saya biasa buat...

mungkin ini cara orang seberang, iaitu orang minang dan kerinchi makan cokodok kerana asal usul kawan saya ini adalah dari tanah seberang (tok nenek serta parents dia berasal dari sana)...

2 comments:

  1. jangan tak tahu dik...cokodok bersira gula ni memang sedap...kak hazel biasa makan zaman sekolah rendah makcik kantin tu buat...

    ReplyDelete
  2. oh ye ke kak hazel...saya belum berani cuba lagi...mungkin satu hari nanti saya cuba buat sendiri dan rasa....tq

    ReplyDelete