Friday, November 19, 2010

bbq raya qurban....

menghidupkah bara api oleh pakar-pakar bbq.... semua sedia menanti untuk di bbqkan...

malam raya qurban kami ber bbq dilaman rumah saya.....semua bahan dan peralatan bbq adik ipar, Dr Salleh dan my hubby yang uruskan....mereka sendiri ke Tesco dan beli itu ini....siang-siang lagi saya beritahu suami....ok! boleh nak ber BBQ atau nak buat makan-makan, tapi harap uruskanlah segalanya dari A to Z....saya memang tak larat....sejak hari sebelum raya saya tak diam....

oleh kerana semangat untuk ber BBQ amat membara....maka 'mereka' menguruskan segalanya dan ia berjalan dengan lancar......saya tumpang makan je....hehe...
Dr Salleh (berkain pelikat)....tunggak utama majlis bbq ini....:) lihatlah kak Jun kita.... baby sosej...
sotong ini yang telah digrill sangat juicy dan chewy....sedap.... suasana bbq yang sangat happening dan menyeronokkan kami sekeluarga... adik ipar, Roslan, suami kak Jun from cupcakekasih memang seorang yang sangat rajin mengelokan bbq sejak dulu lagi....:) lamb chop....memang juicy...yummy! daging qurban, udang dan ayam.....best... ikan talapia dari kolam depan rumah....memang sangat sedap jika dibakar atas arang....dan dimakan panas-panas...



3 comments:

  1. Sotong, lamb chop yg juicy dan yummy whooaaaa.....sedapppp tuuu

    ReplyDelete
  2. Arghhhhh... sodap nyer kak. Santai pulak tu BBQ bersama keluarga. Mesti best kan :)

    ReplyDelete
  3. sotong tu memang sedap sangat....very juicy...masih teringat-ingat....hehe...

    BBQ memang seronok sekali sekala....cuma kolestrol yang harus di awasi, maklumlah seafood and meat...silap hb masuk hospital...

    ReplyDelete