Thursday, November 25, 2010

banana split

selingan...

teringin pula saya nak makan ice-cream yang popular seantaro dunia....apalagi kalau bukan es-krim pisang terbelah dua...semua orang pasti tahukan....banana split...

saya mula makan ice-cream ni ketika usia belasan tahun....dimana lagi kalau bukan di A & W drive in, PJ....itu pun bapa saudara yang belanja....selepas tu memang saya peminat ice-cream banana split...tak kira ada ice-cream yang lebih sedap dari ni pun saya tetap mahukan banana-split...

hari ni ketika ke tesco saya teringat nak buat sendiri banana split....ah! bukannya susah sangat....semuanya ready made....cuma susun dalam mangkuk...dan sendiri makan.

jadi saya pun belilah pisang, ice-cream, kacang yg dah siap bergoreng, cream, chocolate sos....yang takda cuma fresh cherry...

tapi seperti yang selalu saya katakan, saya ni bukanlah seni sangat orangnya....nak senduk ice-cream supaya bulat dan cantik pun tak pandai...ikut dan jelah....janji rasanya sama seperti ice-cream banana split yang selalu saya makan di luar tuh...:) cubalah tengok betapa cantiknya ice-cream banana split ni berbanding dengan ice-cream banana-split saya...memang jauh berbezakan...yang sama mungkin rasanya saja...nantilah saya pasti nak cuba buat lagi hingga cantik walau pun tak secantik ice-cream dalam gambar ni...:)

3 comments:

  1. rupa tak penting kak, yg penting rasa mesti sedap. kata org biar muka buruk tapi hati mesti mau baik, tul tak?

    ReplyDelete
  2. betui tu Umi...yg penting rasanya...yang lain-lain tu belakang kira...hehe...

    ReplyDelete
  3. not bad your arrangement of banana split.... bagi kat I.... belum tentu boleh jadi mcm you punya.... best kan pandai buat / masak mcm2 resepi.... Syabas!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...