Thursday, October 7, 2010

hani's white sauce spaghetti

kerana menonton channel astro yang sama (i.e. food asia network), petang ni hani teringat nak makan white sauce spaghetti....dan dia nak buat sendiri....

"ok, no problem, adik buat mama nak makan je....mama tak larat hari ni, demam selsema. larat buat donut je...tengahari tadi lunch pun bibik yang masak"

Hani pun masuk kedapur, geledah fridge dan cabinet mencari ingredients yang memang sentiasa ada......

less than one hour hani datang kepada saya bawa sepiring white sause pasta....nah! mama rasa dulu....saya pun suap kemulut dan waduh! sedaplah adik buat....hani guna ready made prego white sauce...

oklah tu....janji sedap dan tak nyusahkan mama....

kakak makan buka puasa tadi pun bagi big complement kat adik....."mama, sedaplah spaghetti ni....pandai adik" atas: inilah apa yang maid saya masak tengahari tadi....sambal sotong dan ayam kicap. bolehlah nak makan.....sedap juga....:)

4 comments:

  1. Salam Jumaat...Sedapnya....Kak Lin Baru Beberapa Hari Lepas Masak Spaghetti....Insya Allah Lain Kali Boleh Cuba....

    Maaflah Pagi2 Lagi Dah Merayau Kat Blog Ni...

    ReplyDelete
  2. Salam Lin,
    spaghetti memang favourite my kids. budak2 sekarang kurang mee goreng dah....kalau goreng mee kadang2 tak habis sampai esok pagi, tapi kalau pasta....laju je dia orang....

    ReplyDelete
  3. Salam pagi jumaat ye ..... sedap2nye masakan awak kat atas ni ..... kecur gak air liur dibuat nye pagi2 ni ... nasib baik saya pose hari ni kalau tidak tak tentu arah dibuat nye .....

    ReplyDelete
  4. SEDAP SEHINGGA MENJILAT JARI. :)

    ReplyDelete