Friday, October 15, 2010

chicken and cucumber salad

petang semalam (ketika saya take a nap), my son ajwad dengan penuh rasa seronok pusing-pusing dengan jeep ayah dari SP ke SJ ke SA menjemput sepupu-sepapatnya Nubli dan Adam untuk bercuti di SP....hehe...

sedar dari tidur sekitar jam 5 baru tahu dia dah pergi...hai anak muda saya ni, mentang-mentanglah dah ada lesen kereta seronok bukan main dia meraun kesana-sini.

malam lepas Isya baru sampai rumah....lepas dinner apa yang ada atas meja, depa masuk bilik, on the aircond, dok atas katil yang dirapatkan dan bersembang sehingga jam berapa....tak taulah.....pada saya tak mengapa, jika itu yang menyeronokkan mereka. dulu masa kecik-kecik saya pun macam tu juga....seronok tak terkata kalau balik kampung jumpa sepupu sepapat....

pagi ni, my maid awal-awal masuk dapur dan goreng nasi dan since semua bahan ada, saya pun buat chicken salad (kerana ada yang request nak makan salad jika datang rumah makngah, nak diet) makan dengan roti.

dengan rumah yang luas macam ni, I love to have all my nephews and nieces around once in a while (especially during school holidays)......plenty of space to lepak-lepak dan banyak aktiviti yang mereka boleh buat (since this is kampung area). they can cycle, jogging, jungle tracking, play badminton, etc... chicken salad ni saya guna left over grill chicken yang dibeli dari Tesco semalam. koyak kecil-kecil. bahan lain ialah timun...buang kulit, belah empat dan korek keluar empulur tengahnya dan kemudian chop kecil. selain timun saya masukkan tomato (buang biji), sayur salad (cincang), cucumber pickle (cincang), 2 ulas bawang merah (cincang), minyak zaitun, mayonnaise, lemon juice, salt and pepper. gaul semua dan hidang dengan pita bread... inilah modal my maid...nasi goreng, senang cerita...

No comments:

Post a Comment