Thursday, October 14, 2010

nasi lemak, buah kedondong

dua hari ni saya menerima tetamu....atas my sis jun wati with her friends (my fb friends) zarina, marliya dan huda came for breakfast.....apa yang sempat saya sediakan hanyalah hidangan biasa-biasa je.....mee rebus muar (instant mix), cucuq (biasalah tu...), nasi lemak bungkus dan kueh raya....

photo below; pagi ni my aunt from Ipoh, iti fauziah singgah dalam perjalanan pulang ke Ipoh....

iti tak berapa sihat, sakit orang tua....btw...walaupun tak sihat dia masih kuat kesana-kemari dengan bas....
tak ada yang special nak dihidangkan kerana kak anis beritahu agak suntuk....ini jelah yang sempat ida buat...sian iti....harap lain kali jika ada umur kita boleh masak makan sedap-sedap ya...:)
pajeri buah kedondong atau buah amra. buah ni my aunt bawa dari rumah.....teringat mak mertua saya yang suka sangat masak pajeri buah amra ni.....kerana susah juga nak dapat buah ni dan teringat yang my hubby suka makan pajeri....maka saya pun buat sikit kerana anak-anak pasti tak makan makanan yang sedikit pelik ni (pada dia oranglah)...

No comments:

Post a Comment