Tuesday, September 7, 2010

biskut raya

salam,
kkida ni walaupun suka masak tapi bila tiba bab biskut raya ni...kkida ngaku kkida memang kurang rajin nak menggentel biskut tu sebiji-sebiji....dan duduk depan oven berjam-jam...tambah pula dalam keadaan berpuasa dan perut pula tengah berdendang sayang...hehe...

kkida lebih suka baking kek, muffin, cupcake dan sebagainya....dan kkida bakar kek sehari sebelum raya (whole day).....berbalik kepada cerita biskut tadi...oleh kerana tak sediakan biskut sendiri, maka alternatifnya ialah biskut tunjuk (biskut raya mesti ada...walaupun biskut tunjuk....:)

kesemua biskut-biskut ni kkida beli dari penjual yang sama setiap tahun sebab kkida tahu quality biskut mereka...rasanya sedap-sedap belaka dan harganya juga hmmm.....bolehlah tahan juga...:)...takpa ini rezki tamu dan mereka datang membawa rezki!

4 comments:

  1. ada x cara2 utk masak coklat supaya xketul2..

    ReplyDelete
  2. just guna kaedah double boiler...kacau sampai cair...p/s..pastikan air tidak masuk kedalam coklat masakan anda..

    ReplyDelete
  3. kat mana ida beli loveletters tu? teringin pulak nak surat cinta, tak dpt baca tp dpt makan pon jadilah....

    ReplyDelete
  4. Naan,
    ada orang datang jual kat rumah, tapi tak ingat pula phone number dia...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...