Monday, August 9, 2010

pattaya fried rice

Ingredients:
3 tbsp. olive oil (2 tbsp. for frying and 1 tbsp. for making an omelette)
2 cloves garlic, chopped finely
2 red chillies, cut small 1 cm
2 shallots, sliced finely
2 chicken fillets, cut 1,5 cm
1 cup green peas
1 carrot, diced
1 scallion, cut small 1 cm
2 cups (700 g) rice
2 tbsp. tomato sauce
2 tbsp. nam pla
1 tbsp. salt
1½ tbsp. pepper
1 small jalapeno, minced
2 egg for making omelette

Method:
1.Heat the oil on non-stick pan. If the oil is hot, fry the garlic and shallots and stir until brown and looks fragrant.
2.Add the chicken fillet, carrot, green peas and red chilli, stir at 2 minutes. After that, add the rice.
3.Add the nam pla, tomato sauce, salt and pepper. Cook until all mixed.
4.Heat th oil after cooking fried rice. Mix the egg and put into the pan, after looks like omelette, flip it over once the bottom side is lightly brown.
5.Put in a bowl of the fried rice at the center of the omelet and wrap up the 4 edges and flip it over a serving plate.
6.Served hot.

3 comments:

  1. salam ... terima kasih sgt2 utk resipi ni .. kami sefamily suka sangat tpai saya tak pernah cuba .. dah ada ni nak kena buat lah .. :)

    saya mtk izin juga saya link blog ni ke blog saya sebab saya jugak amat passionate about cooking :), tq ...

    ReplyDelete
  2. salam kak ida. sy siti. sy selalu jadi peminat senyap je. hari ni sy nk tanya sket. akak ada x resepi untuk buat macaroon. sy ni teringin sgt nk mkn manisan tu. baru2 ni di sebuah akhbar ada menunjukkan kejayaan pengusaha macaroon ni. sy tanya untuk order. xpernah dibalas sms dan mesej inbox fb dia. sedih je rasa hati ni.
    klau kak ida ada, bleh post di laman akak ni?
    Terima kasih.

    ReplyDelete